Малко след съвместното изявление с акад. Николай Денков, номинираната за

...
Малко след съвместното изявление с акад. Николай Денков, номинираната за
Коментари Харесай

Мария Габриел върна на Радев неизпълнен мандат за правителство

Малко след взаимното изказване с акад. Николай Денков, номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна несбъднат първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев. Тя разгласи още, че ГЕРБ-СДС дружно с ПП-ДБ ще търси като единодушие вторият мандат да бъде национален като двете сили да излъчат министър-председател и заместител министър-председател на ротационен принцип, както и законодателна и управническа стратегия.

Папката, която през днешния ден връщам е празна. В нея от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, няма да позволи да има имена на хора, които не са резултат в резултат на открити, ясни диалози, на основата на правила и отговорности, а са резултат на подмолни сделки. Това не бих го позволила, сподели Мария Габриел на президента Румен Радев.

" Смятайки след всички диалози, че обстановката в страната е сериозна и че имаме потребност от управляващи, които да работят по този начин, че жителите да имат доверие в тях, на първо време желая да споделя с вас, че водих диалози с парламентарните групи на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, и Има Такъв Народ. Различията ни с Българска социалистическа партия станаха очевидно на доста ранен стадий. Радвам се, че това стана по време на диалозите, а не пред камерите. Водейки диалозите с другите партии стана ясно, че можем да намерим сплотяващи старания, които да създадат по този начин, че България да има постоянно държавно управление. Това държавно управление да сложи в центъра си приоритет хората и това, което те чакат бързо като резултат от едно такова държавно управление, и доста ясно съобщи своята евроатлантическа ориентировка, добави тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР