Малко след полунощ петима младежи пият алкохол, пушат и играят

...
Малко след полунощ петима младежи пият алкохол, пушат и играят
Коментари Харесай

Пловдивчанин засне след полунощ видео с ученички, момчета, кючек, цигари и алкохол на стълбите на училище


Малко след среднощ петима младежи пият алкохол, пушат и играят кючек пред входа на учебно заведение „ Цар Симеон Велики " в Пловдив. Меко казано, смущаващата картина е вторият поред срамен удар, нанесен над положителните нрави, морала и публичния ред в Града под тепетата, написа Трафик нюз бг. В рамките единствено на едно денонощие пловдивски учебни заведения стават сцена за неприемливо държание, а основни работили лица и в двата случая са младежи.

``
реклама

Няколко часа откакто двама дванайсетокласници се биха обществено зад постройката на Английската гимназия, други младежи си устроиха кръчмарско празненство на стълбите пред школото в " Кършияка ". Буден жител е снимал фрагменти от възмутителната демонстрация, разиграла се сряда против четвъртък към 00:30 часа през нощта. Във видеото се вижда по какъв начин момче се е качило като на сцена върху бетонните перила на стълбите и танцува кючек. Компания му вършат три девойки и още един юноша, които пушат, танцуват и пият алкохол съгласно изказванията на пловдивчанина. Нямаме информация за възрастта на участниците в клипа, не знам на кое учебно заведение са ученици, дали са пълнолетни и имат право да бъдат там по това време.

Но това не е и главният проблем, възникващ след преглеждането на видеото. Проблемът е ценностен. Има ли място кръчмата в учебно заведение? Как да създадем почит у младото потомство към просветителните институции? Как да ги държим надалеч от пороците? В честен банкрут ли се намираме? Само думи ли са възпитанието и образованието, изчезнали ли са те на процедура като каузи? Въпроси, които остават без отговор. Единственото, което ни е ясно, съдейки по свидетелствата пред нас, е че към този миг значително сме се провалили като общество, като обществен климат. Ето и видеото от входа на " Цар Симеон Велики ":

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР