Малко след първите от 2019 г. разговорина Съвета НАТО-Русия в

...
Малко след първите от 2019 г. разговорина Съвета НАТО-Русия в
Коментари Харесай

Сенатори в САЩ представиха санкции срещу Путин, министри и банки

Малко след първите от 2019 година разговорина Съвета НАТО-Русия в Брюксел американски сенатори показаха законопроект за наказания, което демонстира, че Сенатът във Вашингтон не бездейства и е подготвен да помогне на Белия дом. Те би трябвало да се задействат освен при директна съветска военна интервенция, само че и в случай че това вършат подставени съветски структури " или друга дестабилизираща експанзия против Украйна ".

За пръв път в листата със глобени попадат президентът Владимир Путин, министри, както и съветският банков бранш и държавен дълг като цяло. Предложението е глобите да бъдат задействани от президента, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

Те плануват: - активи, вложения, банкови сметки, бизнес ползи и участия в Русия и отвън нея
- информация за бенефециентите
- оценка на цялостните годишни доходи и разноски
- всички известни елементи за финансови практики и прозрачността им (или отсъствието ѝ)

" Закон от 2022 година за отбрана на суверенитета на Украйна " има много по-широк обсег като:

" Този законопроект прави безусловно ясно, че Сенатът на Съединени американски щати няма да бездейства, до момента в който Кремъл заплашва Украйна с инвазия ", съобщи Боб Менендес, ръководител на Комитета за външни връзки и вносител на текста. Той е подсилен от повече от 10 демократи, в това число водачът на болшинството Чък Шумър.

Републиканецът Тед Круз има сходен закон, засягащ " Северен поток 2 " до степен, която доста ще ощети и Германия. Той ще бъде гласуван идващия месец, само че за утвърждението му са нужни най-малко 60 гласа, а при настоящето политическо разделяне и усилието да не бъде отхвърлен основен съдружник като Берлин това наподобява сложна задача. Тепърва ще се види каква е поддръжката за плана на демократите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР