Малко след като Васко Пармаков се пресели в по-добрия от

...
Малко след като Васко Пармаков се пресели в по-добрия от
Коментари Харесай

Балет "Арабеск" подготвя програма за гледане и участие вкъщи

Малко откакто Васко Пармаков се пресели в по-добрия от световете, дългогодишният му съмишленик, басистът Веселин Веселинов-Еко продължи с пианото на Милен Кукошаров концепциите на Пармачето да се импровизира върху композитори от преди век.

Първият им албум бе с музиката на Ерик Сати, обичан освен на френски джазмени, само че и на музиканти от целия свят („ Куадро Нуево " с „ Кайро Степс ", „ Чича Либре ", Паоло Фрезу, Мишел Камило в дует с Томатито, Тони Китановски с Черкези оркестра, Артуро О‘Фарил или триото на Енрико Пиеранунци, в случай че би трябвало да селектирам от звучащите в стрийм „ Дуенде ".

Две години по-късно Еко и Милен „ рецидивират " - след " ImproviSatie " (2017) идва ред и на „ Consequences " (2019).

С присъщото му възприятие за комизъм, Еко кръщава дуото им Das Weltschmerz Duett („ Мирова тъга " ). И тъй като шило в торба не стои, какъв по-добър миг от този, в който всички са по домовете си, с цел да насочат предизвикателство (не и без поддръжката на Пепи Коев от „ София Лайв Клуб " ) към танцьори от Балет „ Арабеск ".

Резултатът може да се види в обществените мрежи на дуета и балета, споделяме възхитата от следващата „ Изолация-Импровизация " - в техния случай по „ Гносиен No 1 " на Сати.

Заснетите със смарт телефони по домовете им моменти на самодоволство потвърждават, че и българските актьори с нищо не отстъпват като инвенция и реализация на сътрудниците си от целия свят, лишени от друга аудитория, с изключение на виртуалната. Аплодисменти за Еко, Милен, Боряна Сечанова - арт-директор на балета и на танцьорите Андреа Дякова, Васил Дилчиков, Виктория Петрова и Ервин Есен.

 &feature=emb_logo

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР