Малко след като протоколите от претърсванията и изземванията от домовете

...
Малко след като протоколите от претърсванията и изземванията от домовете
Коментари Харесай

Адвокат Менков: При задържането на Борисов няма неотложност. Да не е наркобарон! |

Малко откакто протоколите от претърсванията и изземванията от домовете на някогашния министър председател Бойко Борисов, финансовия му министър Владислав Горанов и пиара Севделина Арнаудова, юристът им Менко Менков изясни за какво при задържането им не може да става дума за необходимост.

Според бранителя в практиката необходимост се ползва при задържането на наркобанди. Менков напомни, че инспекцията е почнала на 10 декември 2021 година Тримата са се явили непринудено пред проверяващите от Главна дирекция " Национална полиция " и са дали отговор на въпросите.

" Нека напомня, че инспекцията се прави по сигнал на БОЕЦ, в който се съдържат единствено материали от обществените мрежи. Те не съдържат единствено оповестяване на неща, които Васил Божков неведнъж в медиите е посочвал в продължение на 2 г.  Защо проверяващите са се насочили единствено към случая с него, няма по какъв начин да знам. Сигналът е изпратен до вътрешния министър и той го е препратил на ГДНП. След инспекцията е трябвало да бъде изпратен в прокуратурата, с цел да се разпореди осъществяване на следствие от способен орган. Вместо това, на 17 март, е разпитан Кирил Петков. Разследващите доста добре са знаели, че не са следователи ", изясни Менков.

По думите му казусът демонстрира неналичието на подготвеност. Прокуратурата е съобщила, че ще извърши единственият вероятен легален акт - да изземе материалите по делото и да го разпореди на следовател. 

Адвокат Менков разгласи, че по всяка възможност на следващия ден ще бъде импортирана тъжба пред Административния съд София-град за задържането на тримата. В случай на обжалване ще иде във Върховен административен съд. Но бе безапелационен, че претърсванията са противозаконни.

От дома на някогашния министър председател не е взето нищо. От Владислав Горанов са конфискувани пари от комерсиалното му сдружение, а от Севделина Арнаудова - валута и български левове, само че са " ревизирали всички шкафове и чекмеджета и са разхвърляли даже рисунките на 8-годишното й дете ". Всичко взето би трябвало да се върне на притежателите им, разгласи юристът.

От Министерство на вътрешните работи обаче разтълкуваха решението на Софийски градски съд по друг метод начин. Според вътрешното министерство съдът е споделил изрично, че прокуратурата е некомпетентна. И това може да се счита за следващото доказателство за нежеланието й да работи против престъпността.

" Възможно е тримата да бъдат задържани още веднъж . Нито Борисов е избягал при Божков в Дубай, нито Горанов, нито Арнаудова. До този миг няма нито едно доказателство. Самото изречение, че прокуратурата пречи на Министерство на вътрешните работи да събира доказателство, е нонсенс. Правилното е противоположното. Как първо се задържа, а след това се събират доказателства? ", запита той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР