Малко след като от МВР съобщиха, че тази сутрин в

...
Малко след като от МВР съобщиха, че тази сутрин в
Коментари Харесай

Прокуратурата получила факс за производството срещу Борисов

Малко откакто от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че тази заран в 10.00 часа прокуратурата е била известена за почнало в изискванията на необходимост следствие против някогашния министър председател Бойко Борисов, от държавното обвиняване оповестиха, че това е станало по факс, изпратен от проверяващ служител на реда от Главната дирекция „ Национална полиция “. Делото е за изнудване.

Не се оповестява кой е изнудваният, само че вицепремиерът Асен Василев към този момент разгласи, че това е намиращият се в Дубай Васил Божков. От държавното обвиняване цитират факса от Министерство на вътрешните работи, че първото деяние по следствието е бил разпит на очевидец. Както заяви по-рано през днешния ден, това е бил министър председателят Кирил Петков. По-късно би трябвало да стане ясно ще бъдат ли упрекнати Борисов, Горанов и Арнаудова и ще излязат ли на независимост или карцерът им ще бъде продължен.

Арестът не е по сигнал на Европрокуратурата

Сезирането на Софийската градска прокуратура дава отговор на въпроса за ролята на Европейската прокуратура.

Задържането на Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов не е по неин сигнал, тъй като, в случай че беше - способената прокуратура трябваше да е профилираната.

По факс проверяващият служител на реда от Национална полиция уведомява прокуратурата, че делото е почнало с първо деяние разпит на очевидец. Вече стана ясно, че това е министър председателят. И по-късно е имало претърсвания и изземвания. Твърди се, че закононарушението е осъществено от 2014 до декември 2019 година и се уведомява прокуратурата, че в период до 24 часа са арестувани лицата Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

„ Уведомяването за формирано досъдебно произвеждане от Министерство на вътрешните работи, както и посочената в него правна подготовка, изключват компетентността по този случай на Европейската прокуратура, в какъвто смисъл бе публикуваното в началото от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи известие “, разясняват от държавното обвиняване и означават, че към 12.30 часа делото не е постъпило в Софийска градска прокуратура.

От Министерство на вътрешните работи настояват, че към този момент два часа чакат да бъде избран наблюдаващ прокурор. И от двете зависи ще бъдат ли повдигнати обвинявания на Борисов, Горанов и Арнаудова и в случай че бъдат - каква мярка за неотклонение ще им бъде избрана.

По-рано през днешния ден юристът на Борисов - Менко Менков съобщи, че досъдебното произвеждане е по сигнал на БОЕЦ, съдържащ „ милион нелепи неща “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР