Малко след изявлението на председателя на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов

...
Малко след изявлението на председателя на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов
Коментари Харесай

БСП излезе със списък с фалшивите твърдения на Цветанов

Малко след изказването на ръководителя на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов пред Българска национална телевизия за договорката ЧЕЗ и електропреносната мрежа на страната, от Българска социалистическа партия изпратиха мейл до медиите, озаглавен: " Фактите против лъжите на Цветан Цветанов в Българска национална телевизия ".

В откритото писмо от Левицата изброяват по точки какво е споделил Цветанов и по какъв начин, съгласно тях, то не е истина.Първият противоречив миг, съгласно тях, е че при приватизацията на ЧЕЗ през 2004 година от кабинета " Сакскобургготски ", Българска социалистическа партия не се е възпротивила.

" Фактите: Българска социалистическа партия не взе участие в това държавно управление и има своята обществена позиция " срещу " приватизацията през 2004, както и през 2011 година, при продажбата на 33% от Бойко Борисов ", пишат от Българска социалистическа партия

Припомняме, Симеон Сакскобургготски беше отпред на коалиция на Национална движение „Симеон Втори", Движение за права и свободи и Новото време.Втората точка, по която, съгласно Българска социалистическа партия, Цветанов лъже, е: " С 33% страната губи надзор ".

Според Левицата обстоятелствата са следните: В тактиката за приватизация, призната от държавното управление на Сакскобурготски, написа: " съществена причина за опазване в средносрочен проект на собствеността на страната върху оставащите акции е да продължи да упражнява допустима степен на отбрана на държавните ползи, посредством присъединяване в органите на ръководство на ЕРД ".

На изявлението на Цветанов: " Още не е завършила договорката и не се знае по кое време ще бъде осъществена " от Левицата опълчват изказването на чешкия министър председател Бабиш.

На думите на Цветан Цветанов, че никой не знае изискванията по контракта и дали има възбрана Гинка Върбанова да препродава от Левицата припомнян нейното изказване пред две комисии в Народното събрание. " В контракта съм подписала уговорка в дълготраен проект да не се трансферират акциите на трето лице ".Относно думите на Цветанов: " Министерството на енергетиката няма никакво отношение към договорката ", от Българска социалистическа партия дават отговор, че министърът на енергетиката (Теменужка Петкова - б.р.) подаде оставка поради договорката. " Ако няма отношение, за какво го прави? ", питат от Левицата.

Относно думите на Цветанов, че единствено догадка е дали Българска социалистическа партия има интерес различен от претендентите да завоюва.

Според Левицата техният интерес е страната да взе участие в договорката и да я завоюва. Как по този начин хем има интерес частно лице да завоюва, хем държи страната да завоюва, питат от Столетницата.

Относно репликата на Цветан Цветанов, че ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова напусна съвещанието на двете комисии, където се изслушваше Гинка Върбакова, тъй като не желае да чуе непознато мнение, от Левицата изясняват, че излизането на Нинова е било митинг против издаването на обвинителни актове и присъди от Цветанов. В съответния случай обвиняването било, че Българска социалистическа партия лобира за някого и цели дестабилизация. Запитан за кого (лобира - б.р.), Цветанов отхвърля да отговори.

Относно изявлението на Цветанов, че от ЕРП-тата не зависи ценообразуването на тока, от Българска социалистическа партия питат за какво преди три дни ЧЕЗ пускат до КЕВР искане за нарастване на цената и показват с какъв брой? " Значи ЧЕЗ са пресметнали разноските си, присъединили са ги в цената и желаят тя да бъде увеличена ", пишат от Българска социалистическа партия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР