Малко след изтичането на 24-часовото примирие - поредното в конфликта

...
Малко след изтичането на 24-часовото примирие - поредното в конфликта
Коментари Харесай

Нови боеве започнаха в Судан след изтичане на поредното примирие

Малко след приключването на 24-часовото помирение - следващото в спора сред двама съперничещи си генерали - тази заран боевете в Хартум се възобновиха сраженията, съобщи Франс прес.

Жителите на суданската столица са били събудени от артилерийски огън и тътнеж от сражения в няколко елементи на града, съгласно очевидци. Новите конфликти започнаха 10 минути след края на примирието, контрактувано от саудитски медиатори, което стартира в 06:00 ч. (04:00 ч. по Гринуич) през вчерашния ден.

Тежък артилерийски обстрел е бил чут в Хартум и в град Омдурман в покрайнините на столицата.

Новото помирение, което съгласно очевидци като цяло е било спазвано, разреши на жителите на Хартум да се възползват от почивката, с цел да се снабдят с хранителни запаси или да избягат от столицата, обхваната от близо два месеца от въоръжен спор, довел до тежка филантропична рецесия, написа Българска телеграфна агенция.

Конфликтът сред армията, командвана от военачалник Абдел Фатах ал Бурхан, и паравоенните сили на военачалник Мохамед Хамдан Дагло " Сили за бърза поддръжка " (СБП), избухна на 15 април. Предишните примирия като цяло бяха нарушавани незабавно след влизането им в действие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР