Малко след изстрелването на първите интернет сателити на проекта Starlink

...
Малко след изстрелването на първите интернет сателити на проекта Starlink
Коментари Харесай

Сателитите на Starlink стават почти невидими за окото

Малко след изстрелването на първите интернет спътници на плана Starlink доста астрономи показаха терзания, че апаратите могат да нарушат работата на значими галактически телескопи.
 Илон Мъск, SpaceX, Starlink и следващите недоволства против интернет спътниците
Нови недоволства против интернет спътниците на Илон Мъск

Ще замязя ли нощното небе на пикселизиран екран

Някои хора също се изрекоха сериозно във връзка с стотиците ново появили се в нощното небе светещи тела и бе издигнат въпросът за типа, който небето ще придобие, когато SpaceX успее да изпрати всичките планувани над 42 000 спътника в орбита.

Изглежда обаче, че още през цялото време Илон Мъск и сътрудниците му са възнамерявали да създадат спътниците на Starlink колкото се може по-незабележими, само че първите няколкостотин бройки са останали без нужните за това технологии.
 Снимка 513206

Наскоро обаче SpaceX разкри, че последните 415 спътника, които са достигнали орбита, разполагат със специфични визиори, които не разрешават на слънчевата светлина да се отразява назад към земята.

Все отново в орбита има над 500 апарата, които са без тази технология и ще продължат да бъдат забележими.

Става ясно, че даже оборудваните с визиори бройки са до два пъти и половина по-светли от в началото плануваното, което значи, че компанията ще продължи в напъните си да направи спътниците още по-невидими.
 Снимка 451826

Джонатан Макдауъл, астрофизик от Харвард, разяснява пред Business Insider, че спътниците ще продължат да бъдат проблем за него и сътрудниците му.
 SpaceX, Starlink, Илон Мъск, какъв брой ще коства интернетът и кой може да го тества
Колко коства интернетът на SpaceX и Mъск

Мрежата работи, само че цената е висока

Той отбелязва, че по-малката им видимост ще е най-много плюс и утешение за хората, които се тормозят, че изстрелването на още десетки хиляди спътници ще промени доста типа на нощното небе.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР