Малко след есента на 2020-а, когато Audi ще изкара на

...
Малко след есента на 2020-а, когато Audi ще изкара на
Коментари Харесай

Audi изкарва купе версия на Q5

Малко след есента на 2020-а, когато Audi ще изкара на пазара фейслифта на междинния си по величина кросоувър Q5, основаната в Инголщат компания ще добави към продуктовата си гама и купе версия на модела. Тя ще се споделя Audi Q5 Sportback. Това заяви Auto Zeitung.

Audi се усети за наклонността към купе кросоувъри относително късно. Q8 излезе на пазара чак през лятото на 2018-а. За съпоставяне, BMW и Mercedes от дълго време имат модели в тази ниша. Интересен факт е, че през 2019-а в Германия са продадени повече Q8 в сравнение с Q7. Именно поради това, купе формата на кросоувърите е значима.

С Q5 Sportback, дилърите на Audi най-сетне ще могат да конкурират BMW X4 и Mercedes GLC Coupé. В продуктовата гама би трябвало да бъде включен и SQ5 Sportback. Имайки поради, че премиерата на модела ще бъде в края на 2020-а, първите екземпляри би трябвало да бъдат доставени на дилърите напролет на 2021-а. Цената на Q5 Sportback ще бъде с към 2 000 евро по-висока от тази на Q5, а защото Audi играе значима роля в световната електрическа атака на VW Group, в близкото бъдеще ще се появи и напълно електрическият кросоувър Q4 e-tron.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР