Малко след 23 часа приключи четвъртия ден на протести -

...
Малко след 23 часа приключи четвъртия ден на протести -
Коментари Харесай

Без сблъсъци снощи, но с петиция в защита на бития Евгени Марчев

Малко след 23 часа завърши четвъртия ден на митинги - без конфликти, само че с ново искане. Петиция в отбрана на правата на бития и задържан Евгени Марчев набира мощ.
Хиляди още веднъж скандираха " Мафия " и " Оставка " главно пред Министерския съвет. Протестът се придвижи там, откакто на 10 юли вечерта беше обичай от полицията един от протестиращите Евгени Марчев, който сега е в Пирогов.
Бой на митинга - полицията придърпва протестиращи зад колоните пред Министерски съвет (ВИДЕО)
Към оставката на държавното управление и на основния прокурор се добави и настояването за Велико Народно заседание, изказано от юрист Николай Хаджигенов.
След като протестиращите се бяха събрали пред Министерски съвет, те потеглиха по бул. „ Княз Ал. Дондуков “, след което по ул. „ Г. С. Раковски “ и бул. „ Цар Освободител “, с цел да стигнат пред Народното събрание. Сградата на Народното събрание беше обградена от компактен полицейски кордон. Там протестиращите изпяха химна на България и се насочиха към Орлов мост с крясъци „ оставка “. Те продължиха по бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “, ул. „ Граф Игнатиев “ и с освирквания стигнаха пред Съдебната палата. Демонстрацията завърши малко след 23 ч. пред Министерския съвет. По данни на Министерство на вътрешните работи, не е имало съществени нарушавания на публичния ред.
Петиция в отбрана на правата на Евгени Марчев набира мощ в интернет. Тя е озаглавена: " Уволнение и съд за служителите на реда, които свиреп пребиха Евгени Марчев " и към този момент е набрала над 10 800 подписа в поддръжка. В него
Ето какво пишат уредниците от Сдружение “Път на младите ” и други самостоятелни български жители:
" На 10-ти юли 2020-та година, Евгени Марчев, студент втори курс, упражни своето право като български жител да стачкува против системата на ръководство в България. За това той беше свиреп пребит от група служители на реда, които го завлякоха под колоните на Министерски съвет. Актът на полицията беше сниман от голям брой телефони на жители на митинга.

Евгени се намира намира в неврохирургията на " Пирогов " с тежко комоцио, голям брой кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка, само че е жив. Въпреки това, той е държан под арест от служители на реда, които са лишили телефона му и не позволяват контакт с него.

Уважаеми господин Маринов,

Министър на вътрешните работи на Република България

С тази петиция ние настояваме неотложно:

- да бъде върнат телефона на Евгени Марчев и да бъде отстранена полицията, която го изолира;
- да бъдат разпознати служителите на реда виновни за този свиреп побой и те да бъдат уволнени, задържани и съдени;
- да поднесете опрощение на Евгени Марчев и неговото семейство за този срамен акт на Вашите подчинени; и

- да гарантирате, че всички протестиращи, даже да бъдат задържани в никакъв случай няма да бъдат бити и унижавани по този метод, а Вашите чиновници ще се отнасят към тях с почитание и достолепие.

Копие от текста на тази петиция беше изпратен на електронния адрес на Министерство на вътрешните работи: [email protected] от " Път на младите ". Очакваме моментална реакция от Ваша страна.

Сдружение “Път на младите ” и други самостоятелни български жители потресени от този акт. "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР