Малко след 20.30 часа българско време, заобиколен от агенти на

...
Малко след 20.30 часа българско време, заобиколен от агенти на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп бе арестуван и пледира невинен по 34 обвинения в съда


Малко след 20.30 часа българско време, заобиколен от сътрудници на Сикрет сървис, 76-годишният Тръмп влезе в съда, вдигнал пестник. Той е първият сегашен или някогашен президент в историята на Съединени американски щати, на който ще бъдат повдигнати обвинявания, свързани с следствието за подкупване на порноактрисата Сторми Даниелс. Тя твърди, че Тръмп е купил мълчанието ѝ по персонални въпроси по време на предизборната акция за президентските избори през 2016 г. 

Докато кортежът му пътуваше от Тръмп Тауър към Манхатън, някогашният държавен глава написа пост в профила си в Truth Social.

" Насочвам се към Долен Манхатън, Съдебната палата. Изглежда толкоз СЮРРЕАЛИСТНО - УАУ, ще МЕ АРЕСТУВАТ. Не мога да допускам, че това се случва в Америка. Да създадем Америка още веднъж велика! "

Снимка: Скрийншот/Truth Social

Стотици негови поддръжници, само че и доста протестиращи са от часове пред постройката на съда. Хората свиркаха, викаха и издигаха плакати в поддръжка на републиканеца, който към този момент е оповестил, кандидатурата си за президент през 2024 година

Donald Trump arrived in New York on Monday as he prepared to walk into a Manhattan courtroom as both a defendant and a candidate. While he traveled, his team weighed how to capitalize on his arrest and officials in New York prepared for potential turmoil.
— The New York Times (@nytimes)

Отделени с барикади от тях, контрапротестиращите честваха повдигането на обвиняване против някогашния президент с плакати, на които пишеше " Затворете го! " - отпратка към скандирането, чувано постоянно по адрес на съперничката му Хилъри Клинтън по време на сполучливата му кандидатпрезидентска акция през 2016 година.

Сничка: АР/БТА

Бившият президент бе въведен в правосъдната зала в 21.30 часа българско време. На 15-ия етаж на постройката, където е залата, има единствено стеснен брой сътрудници от тайните служби, служители на реда и публицисти. 

Снимка: АР/БТА

Само петима фотографи са получили достъп до правосъдната зала, само че не и видеооператори. Предявяването на обвиняванията не се проточи, защото Доналд Тръмп и неговият юридически екип към този момент са се срещнали с обвинителния акт.

Снимка: АР/БТА

Макар към момента да не е обявено публично, най-вероятно на 45-ия президент са снети пръстови отпечатъци. Но процедурата не е нормалната и Тръмп не е окован с белезници, тъй като е някогашен президент с защита от тайните служби. В правосъдната зала обвинителният акт бе публично разпечатан и обвиненията бяха прочетени на глас.

След това Тръмп разгласи, че е почтен по всички 34 обвинявания.

Снимка: АР/БТА

Адвокатите му Джо Такопина, Сюзън Нечълис и Тод Бланш пък трябва уточнят със съдията и чиновници на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг дата за идващото му явяване в съда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР