Малко след 13:00 ч., при обхода в близост до заслон

...
Малко след 13:00 ч., при обхода в близост до заслон
Коментари Харесай

Откриха следа от изгубените в Стара планина баща и син

Малко след 13:00 ч., при обхода наоколо до подслон „ Рудината “ (Бункера), планинските спасители и доброволци, които търсят бащата и сина от Стара Загора, изчезнали под връх Ботев, откриха първенец, евентуално на някой от търсените. Проверени са всички постройки, в които изгубените биха могли за намерят заслон, само че към този момент без резултат.

Акцията по издирването е прекъсната в 18:00 ч. поради тъмнината. Утре обходите на избавителните отряди ще продължат, оповестяват от Планинската избавителна работа.

Продължава издирването на бащата и сина, изчезнали под връх Ботев

Припомняме, че издирването на 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му наследник Андриан, които са в неопределеност от 11:00 ч. на 5 февруари, продължи тази заран в 6:34 ч. от Калофер. Тогава потеглиха първите екипи на Планинската избавителна работа (ПСС) при БЧК. Общо 17 планински спасители от отрядите в Калофер, Карлово, Пловдив, Пирдоп, София и Банско с 3 избавителни кучета обхождаха нови региони, които не са били достигнати през вчерашния ден. Към тях се причислиха 8 доброволци от защитата на парк „ Централен Балкан “, 5 от Стара Загора и 2 от Калофер.

Трудният терен, насечена и гористата околност в по-ниските елементи и над еднометровите преспи, са затруднили издирването. Изключително неприятни са били и метеорологичните условия. Вятърът е бил със скорост 15 м/сек по билото на планината, а температурата - минус 8 градуса, което се усеща като минус 25 градуса поради вятъра.

ПСС: Повишена е заплахата от лавини в планините
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР