Малко село на южния бряг на Нова Зеландия планира да

...
Малко село на южния бряг на Нова Зеландия планира да
Коментари Харесай

Котките - вън! Нозеландско село забранява домашните любимци

Малко село на южния бряг на Нова Зеландия възнамерява да приложи коренен проект, с цел да отбрани дивата природа, а точно: да забрани всички домашни котки, написа Би Би Си.

Собствениците им ще бъдат задължени да ги кастрират, да им сложат микрочип и да ги записват в община Омауи. След като домашните им любимци починат, те няма да имат право да си вземат ново коте.

Звучи рисково, само че може би е добре да се замислим: котките са виновни за гибелта на милиарди птици и бозайници всяка година, разяснява английската медия.

" Котките имат очарователни дребни, само че не би трябвало да им се разрешава да скитат на открито - това е явно решение. Никога не бихме разрешили на кучетата да го вършат ", разяснява доктор Питър Мара, началник на Smithsonian Migratory Bird Centre. Противно на общото мнение той твърди, че мярката не е ориентирана против котките или техните притежатели.

Властите в Омауи споделят, че решението е заслужено и показват видео записи с котки, които ловят птици, инсекти и влечуги в региона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР