Малко сърне е било ударено от автомобил в района на

...
Малко сърне е било ударено от автомобил в района на
Коментари Харесай

Кола удари сърне на Шуменското плато

Малко сърне е било ударено от автомобил в региона на Природен парк “Шуменско
плато” рано сутринта в петък и е получило тежки контузии. Сигнал за случая е подаден в 7,16 часа към Държавно горско стопанство в Шумен и на място се отзовали двама горски чиновници, които откарали животното във ветеринарна клиника.

Там станало ясно, че 1-годишното сръндаче е с фрактура набедрената кост на заден крайник и голям брой вътрешни пострадвания, които по мнение на експертите са несъвместими с живота.

Това е следващият случай на потърпевша сърна в парка. Ръководството на Североизточното държавно дружество приканва посетителите на платото над града да карат с по-ниска скорост, да внимават, тъй като в региона има доста диви животни и да подават сигнали, в случай че провокират злополука или видят животно в безпомощно положение. Специалистите поучават
жителите да не се пробват да оказват помощ на раненото животно или да го транспортират, тъй като има заплаха самите те да бъдат засегнати.

Всички посетителите на Политическа партия “Шуменско плато” могат да подават сигнали за нередности и потърпевши животни на телефон 112. На тях незабавно ще се отзоват и чиновници на ДГС-Шумен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР