Малко са спортовете, които успяват да ни осигурят тренировка на

...
Малко са спортовете, които успяват да ни осигурят тренировка на
Коментари Харесай

Катеренето като алтернатива на фитнеса

Малко са спортовете, които съумяват да ни обезпечат подготовка на съвсем всички мускули. Като стартираме от сърцето, минем през тези на краката и ръцете и стигнем до коремните. Един от тях е катеренето.

И в тази ситуация не визираме единствено изкачването на стръмни планински върхове, само че и практикуването му в зала, на стена. Това е по-популярната и налична опция на този спорт, който не е по никакъв начин за подценяване.

 Снимка 341182

Мускулите на бедрата и торса са в непрекъснато напрежение, с цел да задържат долната част на тялото върху стената. След това напрежението се придвижва върху ръцете и корема, с цел да се изкачим нагоре. А в това време би трябвало да поддържаме непрекъснат баланс, който държи мускулите ни стегнати.

Катеренето се счита за сложна подготовка поради разнообразните придвижвания, предлагащи друго натоварване върху мускулните ни групи. Няма две идентични трасета, което прави катеренето постоянно друго .

 Снимка 341184

А и здравословната доза боязън от това предизвикателство в допълнение забързва пулса и води до повече изгорени калории . Концентрацията и салдото, които катеренето изисква, способстват за подобряването на мозъчните функционалности , както и тези на опорно-двигателнaта система и вестибуларния уред, написа Time.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР