Малко са нещата в живота, които никога не излизат от

...
Малко са нещата в живота, които никога не излизат от
Коментари Харесай

Любопитни факти за бирата,които ще смаят мъжете

Малко са нещата в живота, които в никакъв случай не излизат от мода и постоянно остават все толкоз настоящи.
Едно от тях несъмнено е бирата - обичаното пиво на милиони, а даже и милиарди хора по целия свят. Тази напитка не просто съумява да утоли жаждата, само че и ни подарява с усети, които не можем да открием в нито едно друго пиво.
Днес обаче ще разгледаме няколко същински любопитни обстоятелства за бирата, способни да смаят всеки мъж, който ги прочете. Ето ги и тях:
1 . Доказано е, че гърдите на мъжете не порастват от бирата! В хмела се съдържат субстанции, наречени фитоестрофени. Те работят на правилото на хормоните.
Количеството на хмел обаче в бирата не е задоволително и тези субстанции не оказват никакво въздействие върху организма на човек.
2 . Хмелът обезпечава отбрана на бирата Освен усет, хмелът пази бирата. Той способства за консервиращия резултат на пивото и спомага за удължение периода му на валидност. Именно този консервиращ резултат на хмела е от особена значимост за немската бира, която доста рядко бива пастьоризирана.
3 . Най-много бира пият чехите Сигурно българските мъже ще се опълчват на това изказване. Колкото и да се бунтуват обаче, то чехите си остават най-големите потребители на бира. Един човек от популацията изпива за година близо 144 литра бира. Изумително е, нали?!
4 . От бирата не се прави „ бирено коремче " Мъжете са привикнали да се оправдават, че по този начин нареченото бирено коремче е в следствие от потреблението на прекалено много бира. Това обаче напълно не е правилно.
Истината е, че съставените елементи в бирата водят до увеличение на апетита. Когато пиете бира, вие се изкушавате все по-често да похапвате мазни храни. Всички тези калории способстват за непотребните килограми и образуването на бирен стомах.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР