Малко са личностите като нейно величество кралица Елизабет II, оставили

...
Малко са личностите като нейно величество кралица Елизабет II, оставили
Коментари Харесай

Румен Радев: Дори в смъртта си кралица Елизабет II продължава да ни обединява

" Малко са личностите като нейно величество кралица Елизабет II, оставили толкоз дълбока и ярка диря в международната история с предвидливост, със мощен държавнически нюх и отдаденост на задачата си в работа на своята страна и народ ".

Това сподели пред публицисти в Лондон президентът Румен Радев. Вчера българският държавен глава дружно със съпругата си Десислава Радева се поклониха пред тленните остатъци на кралицата. 
" Срещите с нея остават паметен спомен за мъдрост, доброжелателност и за удивителния метод, по който тя пренасяше уроците от предишното към провокациите на нашето съвремие ", сподели още Радев.
По думите му неслучайно даже в гибелта си кралица Елизабет II продължава да ни сплотява.

Подписване на книгата за съболезнования от българския държавен глава./Credit: Rory Arnold / No 10 Downing Street

" Не единствено своите сънародници, които чакат с дни, с цел да се поклонят пред нейната памет, само че и целият свят с всеобщото наличие на днешната гала ", съобщи президентът.
Румен Радев поздрави Негово Величество Чарлз III с оповестяването му за крал.
" Вярвам, че той ще продължи достойното дело на кралица Елизабет II. Вярвам, че водени от общи полезности и интерес нашите две страни ще задълбочават и обогатяват своето съдействие в името на мира и благоденствието в Европа ", приключи Румен Радев.

 
Участие на Румен Радев в поклонението на държавните глави и ръководителите на делегации пред тленните остатъци на кралица Елизабет II в английския парламент./Credit:©UK Parliament/Andy Bailey
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР