Малко са дните в календара, в които денят е празник,

...
Малко са дните в календара, в които денят е празник,
Коментари Харесай

Сачева цитира баба си: Може всичко, но нищо прекалено

" Малко са дните в календара, в които денят е празник, не тъй като е избран публично за подобен, а тъй като всеки е съпричастен към него по своему - чака го с неспокойствие, приготвя се с месеци, пази го в спомените си, посреща го с вярата за по-добро бъдеще и с желанието за строеж. Първият образователен ден ".

Това написа в профила си във Facebook общественият министър Деница Сачева.

" Училището е мястото, в което се научаваме да четем и пишем вярно, да считаме. Мястото, където срещаме първата обич, където вършим най-чистите другарства. Там, където се учим да живеем дружно и да бъдем положителни хора.

Тази година е особена. Заради ограничения, маски, изолатори. Здравето на децата и учителите несъмнено е значимо. Но дано не се поддаваме на страха. Нека въпреки всичко запазим разсъдъка над всичко останало. Помня, че моята прабаба, която живя съвсем до 100 години, постоянно ми повтаряше: " Може всичко, само че нищо прекомерно ", написа още министърът.

" Мислите ми са за всички деца, които през днешния ден не могат да отидат на учебно заведение, тъй като се опасяват - те или родителите им. За всички тези хиляди деца със специфични просветителни потребности, които доста мъчно и с доста старания интегрирахме години наред в класовете. За доста от тях новите ограничения са още една преграда към това да бъдат част от обществото ни.

Всяка образователна година идва със своите провокации. Тази образователна година ще изисква доста повече от нормално – самообладание, любов, храброст, ентусиазъм, нововъведения ", споделя Сачева.

" Тази образователна година ще бъде сполучлива, в случай че издържим най-важния изпит – този да останем хора макар компликациите. Ако успеем до момента в който пазим здравето си да не забравяме да опазим и душата.

Нека в никакъв случай да не забравяме, че всеки от нас във всеки момент е по едно и също време преподавател и възпитаник на някого. Защото ученето ни един от различен – от опита, от грешките, от триумфите – продължава цялостен живот. Успешна нова образователна година на всички! ", пожелава най-после общественият министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР