Малко прекалено сме се концентрирали в една посока и сме

...
Малко прекалено сме се концентрирали в една посока и сме
Коментари Харесай

проф. Иво Петров: Заради коронавируса, изпускаме другите болести

Малко прекомерно сме се концентрирали в една посока и сме изгубили взор върху сърдечно-съдовите болести или раковите болести, да вземем за пример. Трябва да осигурим достъп на болните и да им подсигуряваме, че те могат да разчитат на лекуване. Включително и присъствено. Те би трябвало да идват на време, да не чакат и да не се защищават поради ковид. Това описа проф. Иво Петров - Национален съветник по инвазивна кардиология, пред Българска национална телевизия.
За образец той даде случай от последните дни с миокарден инфаркт: " От боязън и предотвратяване от ковид, вместо пациентът да пристигна в златните 90 минути, той пристигна на третия ден ". По думите му болният едвам е бил избавен.
Търсенето на лекуване за ковид продължава: " Много неща стават ясни сега – да вземем за пример, че в случай че кихнем – вирусът се популяризира на 8 м, като кашляме – на 4 м, като приказваме – на 2 м. Но сигурно, в случай че сме близо един до различен, би трябвало да носим маските. ", безапелационен беше специалистът и повтори, че обществената изолираност и спазването на отдалеченост е най-хубавото противопоставяне против вируса досега.
Цялата научна общественост е в търсене. Китайските здравни управляващи готвят 8-ма версия на управлението за лекуване на болестта за момента, изясни цялостната картина професорът.
" Имам вест. От няколко часа има нови оферти за лекарство – антипаразитното лекарство ивермектин, което се употребява против краста. Както виждате в такава конюнктура цялата здравна общественост търси. В клиничните управления и нашето и интернационалното – има поредност от леркаства във всеки стадии на болестта – няма 1 лекарство, което да е потвърдило себе си, което да се каже, че е лекуването. ", уточни Петров.
" В медицината постоянно се търси салдото сред изгодата и вредата – в този момент учените преди да основат спечифичното анти-COVID-19, ще използваме други лекарства, които имат резултат и върху Коронавирус 19. ", изясни още той.
Има емпирични данни за разнообразни лекарства. Хинина и азитроминцина се потвърдиха с две френски изследвания - първото с 26 пациенти, в този момент с второ - с 86 пациенти, в това число и клинични, сподели още професора.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР