Малко преди срещата между Владимир Путин и Джо Байдън в

...
Малко преди срещата между Владимир Путин и Джо Байдън в
Коментари Харесай

Путин не гарантира живота на Навални в затвора

Малко преди срещата сред Владимир Путин и Джо Байдън в Женева съветският президент даде изявление за американската медия NBC News, в което отговори на някои от най-обсъжданите в интернационален проект въпроси, свързани със страната, която ръководи. 

По тематиката за сигурността на най-известния опозиционер на ръководството му Путин съобщи, че не е заповядал Алексей Навални да бъде токсичен, само че не отговори на въпроса дали ще подсигурява, че той ще излезе жив от пандиза в Русия.

" Изхождам от това, че към индивида, който споменахте, ще се приложат същите ограничения както и към всеки различен. Те не са с нищо по-лоши, в сравнение с към другите, които се намират в пандиза ", сподели Путин.

В отговор интервюиращият уточни: " Името му е Алексей Навални. Хората ще отбележат, че вие не гарантирахте, че той ще излезе жив от пандиза ". При което Путин го прекъсна и съобщи:

" Нямаме подобен бит – да убиваме който и да било. "

" Русия не се занимава с убийства на политически съперници, това се отнася и за миналогодишния случай с Алексей Навални ", безапелационен бе съветският президент, представен от " Гардиън ". За да обърне въпроса, Путин напомни за американката, която откри гибелта си по време на щурма на Капитолия на 6 януари и попита дали управляващите в Съединени американски щати са поръчали нейната гибел. 

" Те пристигнаха в Конгреса с политически претенции. Това не е ли гонене за политически отзиви? ", попита най-силният мъж в Рудия.  " Ние имаме следната сентенция: " Не се сърди на огледалото, в случай че си грозен ", продължи Путин.

" Ако някои ни упрекват за нещо, аз споделям: за какво не се погледнете? Вие ще видите себе си в огледалото, а не нас. "

Два дни преди срещата на високо равнище, Путин разяснява и обвиняванията на Съединени американски щати към Русия, включително за хакерски атаки и интервенция в президентските избори. Според Путин това са безпочвени нападки, като обвиняващите нито един път не са показали доказателства за тях:

" Обвиняват ни в най-различни неща: интервенция в избори, хакерски атаки и по този начин нататък. И нито един път не си направиха труда да дават каквито и да било улики или доказателства. Просто безпочвени обвинявания. "

В изявлението Путин добави, че Русия е подготвена да прегледа въпроса за размяната на пандизчии със Съединени американски щати. " Да, да ", сподели той в отговор на въпрос по тематиката. Руският водач добави, че в Съединени американски щати има доста повече арестувани под стража руснаци, в сравнение с американци в Русия.

 
Затворническият режим на Навални, написан по часове
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР