Малко преди сезона на наградите Холивуд беше разтърсен от грандиозен

...
Малко преди сезона на наградите Холивуд беше разтърсен от грандиозен
Коментари Харесай

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн в центъра на секс скандал

Малко преди сезона на премиите Холивуд беше разтресен от величествен скандал, в центъра на който е известният продуцент Харви Уайнстийн.

Разследване на New York Times твърди, че създателят на фирмите Miramax и The Weinstein Company е упражнявал полов тормоз над дами в продължения на три десетилетия. Една от тях е актрисата Ашли Джъд.

Според вестника, в продължение на години няколко дами са отправяли разнообразни обвинявания против Уайнстийн. Журналистите от Times се базират на информация, идваща от изявленията, имейли и други документи, събирани от чиновници на фирмите му и други предствители на киноиндустрията.

В свое изявление Ашли Джъд споделя за среща с Харви Уайнстийн, провела се в хотел в Бевърли Хилс преди 20 години. Актрисата е била поканена да се срещне с него в стаята му, където той я попитал дали желае да му направи масаж и да го гледа по какъв начин се къпе. “Как бих могла да се измъкна от стаята допустимо най-бързо, без в това време да оставя неприятни усеща у Харви Уайнстийн,” споделя тя пред Times.

Друга жена, която краткотрайно работила за компанията на продуцента, описала сходна обстановка. Дамата била поканена в хотелската му стая, с цел да му направи масаж, до момента в който той лежал чисто гол. В подмяна на това, Уайнстийн заречен да подкрепи кариерата й.

Разследването на Times твърди, че в последните 30 години Уайнстийн е постигнал най-малко осем съглашения с разнообразни дами, с които те се съгласяват да не разгласяват случките. Тази информация идва от двама чиновници на The Weinstein Company, склонили да приказват анонимно пред вестника.

Адвокатът на Уайнстийн разгласи, че той ще съди Times, защото публикацията е лъжлива. “Вестникът разгласява история, която гъмжи от погрешни и оскърбителен изказвания за Харви Уайнстийн. Изпратихме на New York Times обстоятелства и доказателствата, само че те ги подцениха и побързаха да разгласяват статията”, добави той.

Междувременно самият продуцент разгласява публично изказване, в което наподобява, че признава виновността си. “Давам си сметка, че методът, по който съм се държал с колежки в предишното, е предизвикал доста премеждия и откровено се оправдавам за това. Сега ще се постарая да се самоопозная и да победя демоните си”, споделя Уайстийн, добавяйки, че върви на терапия, с цел да се оправи с проблемите си. “Уважавам всички дами и скърбя за станалото,” се споделя в изказването, от което също по този начин излиза наяве, че той краткотрайно ще се отдръпна от продуцентската къща.

The Weinstein Company и Miramax преди нея са измежду огромните играчи в Холивуд, продуцирали съвсем всички филми на Куентин Тарантино, в това число носителите на “Оскар”-и “Криминале”, “Джанго без окови” и “Гадни копилета”. Трите елементи на “Властелинът на пръстените”, “Влюбеният Шекспир”, “Наръчник на оптимиста”, “Игра на кодове” са дребна част от останалите заглавия на фирмите, трансформирали се в касови шлагери и отличени с награди на Академията и “Златен Глобус”.

Източник: missbloom.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР