Малко преди полунощ световноизвестната Киара Ферани - инфлуенсър и предприемач,

...
Малко преди полунощ световноизвестната Киара Ферани - инфлуенсър и предприемач,
Коментари Харесай

Киара Ферани скандализира с гола рокля на Санремо

Малко преди среднощ световноизвестната Киара Ферани - инфлуенсър и бизнесмен, излезе на сцената на Ariston с рокля, която провокира необятни полемики, в Италия и освен...

Нямахме време като фенове да архивираме в паметта си първия тоалет на мисис Ферани - черна кадифена рокля с бюстие и бял шал от сатен, всичко от фешън къща Dior, с надпис на гърба на наметката Pensati Libera - феминистка интерпретация на " мисли за себе си като за свободен човек ", с което ководещата остави без думи публиката, и не щеш ли 35-годишната хубавицата излезе в различен емблематичен тоалет.

Милиони фенове, измежду тях и президентът Серджо Матарела и брачната половинка му Лаура в ложата на театъра, притаиха мирис от смелата поява на Киара, дебютантка на Санремо, само че явно съвременна, смела и уверена жена.

Всъщност цифровата звезда бе облечена в " гола " рокля от тюл в физически цвят с резултат " trompe l`oeil ", който пресъздава нейните форми с помощта на умела игра на бродерии и приложения.



Роклята, както заяви самата Киара в Instagram, още веднъж е на Dior и пресъздава концепцията за манекен на облекла. Тоалетът е основан от изобретателния шеф на френския мезон Мария Грация Кюри за стилното шоу на къщата Пролет/Лято 2018.

И този път роклята желае да опише избрана история, в съответен миг от вечерта, тази на монолога на Киара, писмо до нейното Аз като „ дете “.

" Тази рокля има за цел да " насочи вниманието към правата на дамите, към техните тела и към това по какъв начин демонстрирането на женското тяло ", за жалост, към момента се смята за неприятно и смущаващо ", сподели Киара.



Тази рокля " символизира естественото ни тяло, освободено от срама, който постоянно са налагали на всички ни, като се стартира с Ева, първата жена в историята, накарана да се срами от голотата си ".

" Тази заблуда за голота идва да подсети на всички за равенството сред половете, които имат идентичното право да се демонстрират, да бъдат себе си, без да се постанова да се усещат съдени или отговорни. Тази заблуда за голота би трябвало да подсети, че всеки, който реши да покаже себе си или да се почувства секси, има свещеното право да го направи, което не упълномощава никого да оправдава насилието на мъжете над дамите или да смекчи грешките им ", продължава Киара в обявата си - идея, която тя повтори няколко пъти по време на монолога си нощес, в първата вечер на 73-ото издание на Санремо, акцентирайки, наред с други неща, на непрекъснатата тежест на преценката и мнението на другите през солидните години на кариерата й в света на модата.

Непрестанното наказание, което се среща в мненията на злобарите, десетки неприятни думи за тялото й, за избора й като жена, майка и в персоналния и професионален живот, бяха изведени на напред във времето с третата рокля на Киара нощес, още веднъж подписана от Диор. Много елементарна бяла рокля с пеплум, обсипана черни бродирани надписи на част от сексистките изречения, отправяни към нея в годините.



" Отвратително ", " Защо не си направи интервенция на гърдите “ са единствено някои от тези, които Киара носи като „ белези “, с цел да подсети на дамите да не се унижават от тези, които обичат да ненавиждат, тъй като единствено мненията на тези, които ни обичат, са в действителност значими.

Тази трета рокля бе облечена от ководещата на Санремо 2023 в доста специфичен миг - когато Ферани показа дамите от асоциацията DiRe – Жените в мрежата против насилието, на която Киара подари хонорара си за присъединяване й в Санремо, който по никакъв начин не е дребен апропо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР