Малко преди онлайн срещата тази вечер на европейските лидери за

...
Малко преди онлайн срещата тази вечер на европейските лидери за
Коментари Харесай

Борисов иска от ЕС имунитет срещу прокурорски разследвания за ваксини

Малко преди онлайн срещата довечера на европейските водачи за разискване на общ метод към имунизациите министър председателят Бойко Борисов заяви във " Facebook " какво ще упорства пред сътрудниците си. Намиращият се под домашно лекуване министър председател първо се оплака, че се постанова към този момент самичък да си излъчва в обществените мрежи изказванията, очевидно имайки поради, че е изолиран и няма кой да го снима и да качва клиповете. 

След което разви тезата си. Първо - че той от дълго време е казвал по време на срещите на Европейския съвет, че би трябвало да има обединен протокол против ковид, а водачите на другите страни чак в този момент стигнали до този извод. И второ - че ще желае Европейски Съюз да гласува  държавните ръководители да имат имунитет против бъдещи прокурорски следствия, при изискване, че купените ваксини хартисат, а не може да бъдат препродадени .

Ето и цялото изказване на Борисов:  

" Наложи се да се образовам самичък да си се отбелязвам, само че пък днеска имах опция да... Бяха ми подготвили материали за Испания, Белгия, Англия - за всички страни членки какви ограничения са взели, какви са им загубите. И в този момент и сътрудниците от Европейския съвет, това което изнасят...

За мое страдание още веднъж съм доста неприятен оракул, само че съвестта ми е чиста, тъй като няколко съвета поред настоявах да създадем това, което вършим сега онлайн. А тогава бяхме наживо в Брюксел. Има доста тематики, които ме тормозят, тъй като още веднъж се приказва, че надали не сме били сюрпризирани. А всички ние знаехме, че това ще се случи и по тази причина настоявах - за обединен медицински протокол, за бързи проби, взаимност, достъп до имунизациите обективен. Но и до метода, по който се пазарят тези ваксини, тъй като в този миг нещо, което доста ме тормози е, че купуваме малко котки в чували.  

Ваксини, които са на стойност към 300 млн. (не е ясно лв. или евро), за някои от тях са нужни фризери, защото се съхраняват при минус 70, минус 80 градуса Целзий. И това значи да се закупуват фризери, да се съхраняват, да се разнасят. Договорите не дават опция да се препродават по-късно (ваксините) на трети страни, а аз имам доста неприятен опит с министър (Петър) Москов. Когато беше пандемията с различен сходен вирус и когато искахме непременно да сме предпазени, да купиме ваксини и какво се случи? Още ни развеждат по съдилищата. И по тази причина ще упорствам пред сътрудниците може би да имаме такова решение, което да ни пази от държавните обвинители. Тук към този момент за тези 1-2-3-4-5-6-7, а в този момент отиваме и към 10-11 ваксини, за които се приказва, за тези бързи проби ние нямаме спесификация, нямаме гаранции и в един миг може да се окаже, че имаме за 300 млн. ваксини, а имаме примерно 300 000 искащи. Това би трябвало по-късно да се унищожава, да се изхвърля, а не може да се препродава.

Така че, дублирам, всичко това можеше да бъде решено, по този начин както предложих на предходните препоръки - обединен медицински протокол . Да, доста страни членки не са съгласни, смятат, че сами могат да се оправят по-добре. Но аз смятам, че това беше груба неточност. можеше това още юли, август, септември да бъде планувано, да бъде направено, да бъде готово и в този момент като военно НАТО, като военна организазия да действаме против този подъл вирус. 

Така че по-късно ще срещна и сътрудниците със своите терзания и ще упорствам за цялостна бистрота, тъй като - дублирам, аз съм човек с опит, а подобен неприятен опит от ваксини и от проби към този момент имаме. "
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР