Малко преди началото на зимата хората в наводнените карловски села

...
Малко преди началото на зимата хората в наводнените карловски села
Коментари Харесай

Наводнените карловски села са без вода и дърва за огрев

Малко преди началото на зимата хората в наводнените карловски села са без вода и без дърва за огрев. Постоянни повреди на водопроводите не разрешават в най-засегнатите елементи на трите села да бъде възобновено подаването на вода.
Положените в земята пластмасови тръби към момента не могат да обезпечат обикновено водоснабдяване на наводнените домове. В Богдан стихията е отнесла 3 километра тръбопровод от две улици.

„ До момента сме положили 800 метра. Всекидневно работим, като сме отделили механизацията от машините, които работят в селото. Тръбите се обезпечават от ВиК ”, сподели пред NovaNews зам.-кметът на Карлово Данка Люртова.

На този декор, в село Богдан дойдоха първите три жилищни фургона. Захранването им с ток и вода ще е за сметка на фамилиите, които ще бъдат настанени в тях.

Кметът на обитаемото място Христо Иванов изясни, че от на следващия ден стартира доставянето и на останалите. „ През идващите дни ще бъде оборудвана обща зона, на която да се нареждат още 12 ”, уточни той.
На прага на зимата, хората се оплакаха, че не могат да употребяват дървата за отопление, изхвърлени дружно с тоновете кал и тиня в дворовете и по улиците. Всеки който се опитал, бивал санкциониран от горското стопанство.

„ Дървесината, която е пред дворовете и в дворовете на хората, които са наранени, е за тяхна персонална приложимост. Ако някой отиде и им желае в допълнение пари или желае да ги глобява - да се обърне към общината ”, моли Люртова.

Дървените трупи ще бъдат събрани на едно място и раздадени поравно на всички наранени семейства.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР