Малко преди края на 2022 четири отбора във Формула 1

...
Малко преди края на 2022 четири отбора във Формула 1
Коментари Харесай

Защо Уилямс уволни Капито?

Малко преди края на 2022 четири тима във Формула 1 останаха без шефове - Ферари, Макларън, Алфа Ромео и Уилямс. Специалистите чакаха единствено раздялата на Матиа Биното с Ферари, само че от последните земетресения при шефовете на тимове може би единствено уволнението на Йост Капито от Уилямс към момента не е получило правдоподобно пояснение.

Бившият водач от Формула 1 Ралф Шумахер е на мнение, че раздялата с Капито, както и с техническия началник на отбора Франсоа-Ксавие Демесон се дължи само на слабите резултати на Уилямс.

“Признавам, че това, което стана в Уилямс, ме изненада - изясни Ралф. - Но мога да си го обясня, притежателят на отбора не е удовлетворен от резултатите на тима. Съжалявам за Капито, мисля, че съветът на шефовете на Дорилтън просто нямаше задоволително самообладание. Той трябваше да получи повече време. ”
 Розберг: Във Ферари няма човек на равнището на Волф Розберг: Във Ферари няма човек на равнището на Волф
Според Шумахер, Капито няма да успее да си откри работа във Формула 1, защото сега просто няма свободни позиции. А от Уилямс към момента не са съобщили кой ще оглави отбора, както и кой ще поеме поста на техническия шеф.
 Ред Бул връща Форд във Формула 1 Ред Бул връща Форд във Формула 1
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР