Малко преди експлозиите, които увредиха газопроводите Северен поток“ 1 и

...
Малко преди експлозиите, които увредиха газопроводите Северен поток“ 1 и
Коментари Харесай

Два тайнствени кораба засечени край „Северен поток“ преди взривовете

Малко преди детонациите, които повредиха газопроводите „ Северен поток “ 1 и 2, край тях са засечени два мистериозни кораба. Така наречените „ дарк шипс “ са били с изключени навигационни уреди и де факто са били невидими за останалите. Виждат се единствено на сателитни фотоси.

Това оповестява списание „ Wired “, което цитира американската IT-фирма „ SpaceKnow “. Специалисти във компанията са разкрили два кораба с дължина сред 95 и 130 метра в региона на гърмежите, които до момента не са били засечени. Корабите са пътували с изключени системи за следене и сигнализиране, което значи, че не е имало информация за придвижването им тъкмо във времето на детонациите, изяснява шефът на „ SpaceKnow “ Джери Джев.

Международното право задължава огромните кораби да подават непрестанно информация за местонахождението си  и да пътуват с включени радари и уреди за следене, с цел да се заобикалят конфликти с други кораби.

Двата „ тъмни кораба “ са засечени едвам след разбор на сателитни фотоси на региона в интервал от 90 дни към времето на гърмежите. На сниките се виждат 25 съда, които са в района по това време, при два обаче са изключени радарите и те остават невидими за останалия свят.

Фирмата е предала анализите си на НАТО. Има възможност те да са били с изключени системи поради щета или метеорологични проблеми, само че тя е много дребна, показва още Джев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР