Малко преди да навърши 65-годишна възраст, Боб Чийк се отправя

...
Малко преди да навърши 65-годишна възраст, Боб Чийк се отправя
Коментари Харесай

Ново начало след 60: Как се гради бизнес за милиони, залагайки всичко

Малко преди да навърши 65-годишна възраст, Боб Чийк се насочва към Калифорния, Съединени американски щати, с цел да отвори фитнес зала, която работи 24 часа в денонощието.

Той е чел за този вид фитнеси в австралийско списание.

За да ревизира с очите си бизнес начинанието, отива в Сан Диего. Когато почуква на вратата, отхвърлят да го пуснат, защото не е член на фитнеса. Въпреки това му отделят време, с цел да го срещнат с ръководството на фитнес залата.

Каква страхотна концепция, споделя си Чийк с усмивка на уста. Затова се връща в Тасмания, където е роден и към този момент има личен фитнес, с чувството, че може да я доразвие.

Боб Чийк натрупва разнороден професионален опит през годините. Израства във фермата на родителите си в Тасмания, известно време е професионален състезател на австралийски футбол, по-късно става публицист. Винаги се е занимавал с по няколко неща по едно и също време, написа The Guardian.

През 1996 година даже се кандидатира за народен представител и е определен в Народното събрание на Тасмания.

Въпреки разностранните си ползи, Чийк излиза от политиката без огромна пенсия. Бизнесът му също не върви. Това обаче не го кара да се откаже.

Исках да продължа да върша нещо с живота си. Никога не съм се считал за остарял - възрастта в никакъв случай не ме е тормозила, споделя през днешния ден 78-годишният Чийк.

За да отвори първата си 24-часова фитнес зала в Хобарт, пенсионерът взема пари назаем. Поема сериозен риск, защото залага къщата си и всичко друго, което има.

Отначало беше мъчно да накарам локалните управляващи да се съгласят, споделя той.

Двадесет и четири часовите фитнеси бяха непознати. Мислеха, че ще бъдат място за разпространяване на опиати и убийства. Те не можеха да повярват, че хората ще влязат през нощта и няма да има контрол, добавя Чийк.

Така първият 24-часов фитнес отваря порти през март 2009 година Още тогава Боб Чийк знае, че планът му ще преуспее.

Беше по-евтин за посещаване от множеството фитнес зали и по тази причина се хареса на по-широк кръг хора, в това число тези, които работеха на смени и желаеха да упражняват в по-различно време, споделя предприемачът.

Преди още да отвори, имаше 700 души, които проявяваха интерес. Влязох на паркинга онази първа вечер и го видях цялостен, това беше просто необикновено чувство. Така че продължихме да сътворяваме още и още, споделя Чийк.

Той основава 37 фитнес зали в Австралия и има проекти да завоюва място в Югоизточна Азия. Повечето членове на клубовете му са под 40-годишна възраст.

По мое време всички ходеха на механа, в този момент вървят на фитнес, споделя Чийк.

През 2017 година той продава веригата си от фитнеси за 50 млн. $. Дълго време се бори с концепцията да се откаже от своето създание. Угризенията му обаче изчезват, откакто удря пандемията, а той към този момент не е притежател на бизнеса.

Този бизнес ми даде нов живот, споделя Чийк.

60-те ми години бяха едно от най-хубавите десетилетия в живота ми и мисля, че 70-те ми години са още по-добри, добавя той. Наясно е, че здравето на тази възраст е фактор. Зает с начинанието си обаче, се чувств като на 35 години.

Работих доста интензивно, само че ми харесваше, добавя Чийк.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР