Малко преди 8 часа тази сутрин те пристигнаха на граничния

...
Малко преди 8 часа тази сутрин те пристигнаха на граничния
Коментари Харесай

Пристигнаха първите два автобуса с евакуирани от Украйна

Малко преди 8 часа тази заран те дойдоха на граничния пункт „ Дуранкулак “
Първите два рейса с евакуирани от Одеса българи към този момент са на наша територия. Малко преди 8 часа тази заран те дойдоха на граничния пункт „ Дуранкулак “. В двата рейса са към 60 български и украински жители.

По думите на заместник-министъра на превоза Владимир Върбанов, през днешния ден страната ни провежда евакуация на българи от Киев.

“В петък към 15 часа два рейса потеглиха от сборния пункт пред Генералното консулство в Одеса. Поради ред аргументи пътуването им се забави - най-много поради военната интервенция. В момента пътуват 4 рейса, от които един двуетажен, към Киев, където се чака да вземат към 250 души, които да бъдат върнати в България ”, съобщи заместник- министърътa пред Нова телевизия.

Той посочи, че на жителите, които имат проблем с документите или са ги изгубили, са обезпечени краткотрайни такива.

Един от водачите на двата рейса, които влязоха в страната съобщи, че пътуването е минало обикновено.

„ Забавянето се дължи най-много на задръстените от хора и коли граници на излизане от Украйна. Но благодарение на украинската полиция успяхме да преминем относително бързо “, уточни той.

Самите евакуирани от Одеса споделиха, че са признателни по тази причина, че са съумели да стигнат България и нямат самообладание да прегърнат околните си.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР