Малко преди 22:00 часа на 7 ноември 1974 г. лейди

...
Малко преди 22:00 часа на 7 ноември 1974 г. лейди
Коментари Харесай

Странният случай на граф Лукан и още 10 неочаквани изчезвания от историята

Малко преди 22:00 часа на 7 ноември 1974 година лейди Лукан, в нервност и обляна в кръв, нахлува в кръчмата The Plumbers Arms в Белгравия, Лондон. Вътре се разкрещява, че бавачката на децата й е убита, а тя едвам съумява да избяга. И освен това – тя показва своя брачен партньор Ричард Джон Бингам, граф на Лукан, като нападателя.

Смята се, че младата бавачка Сандра Ривет слиза в кухнята в мазето на дома на Лукан на улица Лоуър Белграв 46, с цел да подготви чай към 21:00 часа. Лейди Лукан твърди, че потегля да търси Сандра, само че заварва мазето в мрачевина – някой напряко е извадил крушката от лампата – след което е нападната от неизвестна фигура. Когато й споделя да „ млъкне “, лейди Лукан разпознава гласа на брачна половинка си. Тя го преборва и съумява да избяга. Полицията открива тялото на Ривет в кухнята – то е натъпкано в чувал и има пострадвания по главата, а наоколо има изкривена, окървавена тръба.

От лорд Лукан няма ни новина, ни кост, като се изключи писмата, които праща на другари, в които им споделя за „ травматичната нощ на невероятни съвпадения “. В тях той споделя, че минава около къщата, когато вижда убийството през прозорец и се намеси – това обаче е една горещо оспорвана версия на събитията. Дни по-късно колата му е открита на южното британско крайбрежие, оцапана с кръв и с идентична тръба в багажника. Издадена е заповед за ареста му, само че от този момент публично аристократът в никакъв случай не е забелязан още веднъж.

 Plumbers Arms in Lower Belgrave Street (June 2012)

Кръчмата The Plumbers Arms

Колонията Роанок е учредена през 1585 година на остров край крайбрежията на днешна Северна Каролина по заповед на Елизабет I, която желае да сътвори населено място в Северна Америка. След проблематичното й начало, през 1587 година губернаторът Джон Уайт е изпратен в Лондон да желае помощ. Когато се завръща в Роанок през 1590 година, той не намира и диря от 117-те колонисти, които оставя, когато отпътува. Убити ли са от локални племена или просто се реалокират? Едва ли в миналото ще разберем…

През 1400 година Глиндор стартира Уелското въстание против британската корона. Но през 1412 година, когато протестът избухва в поредност от спорадични битки, той изчезва. Смята се, че прекарва последните си години в укриване в дома на щерка си Алис в Херефордшир. Един историк даже допуска, че Глиндор прекарва остатъка от дните си, маскиран като остарял францискански духовник.

Най-известният трудов деятел в Съединени американски щати, Хофа е водач на Тиймстърс, синдикат със мощни връзки с проведената престъпност, и излежава присъда за подправяне и опит за рушвет на правосъдни заседатели. За последно е забелязан един юлски следобяд през 1975 година пред ресторант в Детройт и е съвсем несъмнено, че е погубен. Има разнообразни клюки за местоположението на тялото му. Някои настояват, че е заровен под плувен басейн в Детройт или под (сега към този момент разрушения) стадион „ Джайънтс “ в Ню Джърси.

През 1926 година в съвсем истинска тайнственост, почтена за който и да е от нейните 66 престъпни романа, авторката изчезва. Колата й е открита изоставена до езеро покрай Гилдфорд и можете да си визиите скоростта, с която се разнася мълвата за самоубийството или убийството й. Кристи липсва в продължение на 11 дни – по-късно е открита в хотел Харогейт, където се настанява под фалшиво име. Тя по този начин и не разкрива какво се е случило в действителност, нито за какво, само че най-стабилните теории допускат, че е била в нещо като транс, когато изчезва.

През 1483 година 12-годишният крал Едуард V се настанява в Лондонската кула дружно с по-малкия си брат Ричард от Шрусбъри в очакване на коронацията си след гибелта на своя татко Едуард IV. Но коронацията по този начин и не се случва. Вместо това чичото на момчетата Ричард от Йорк изявява претенции за трона – и скоро така и така редките появи на принцовете напълно стопират. Скелети, открити в кулата през 1674 година и за които се счита, че са останките на момчетата, са заровени в Уестминстърското абатство от Чарлз II. Смята се, че момчетата са „ задушени с възглавници… по заповед на техния низък чичо Ричард Узурпаторът “.

През декември 1872 година американският транспортен съд Мери Селеста е открит да се носи в Атлантическия океан. Нито един от десетте души на борда, в това число брачната половинка на капитана и двугодишната им щерка, не са открити, а избавителната лодка липсва. Какво става? Корабът е превозвал повече от 1000 барела алкохол и може да е бил зарязан, когато изпаренията от бъчвите са предиздвикали капитана и екипажа да се опасяват от неизбежна детонация.

През февруари 1983 година спортния кон шампион от Дерби Шергар е откраднат в окръг Килдър от маскирани въоръжени лица. Кражбата, за която нормално се счита, че е осъществена от краткотрайната ИРА, е последвана от искане за откуп (предполага се към 5 милиона английски лири), който обаче не е заплатен. Смята се, че Шергар е бил убит и погубен, макар че тялото му по този начин и не е открито. ИРА не поема отговорност за отвличането.

Тази цивилизация, която процъфтява на гръцкия остров Крит сред 2700 и 1450 година прочие н. е., ненадейно изчезва. Дълго време се счита, че голямото вулканично изригване на близкия остров Тера предизвиква разрушаването на минойските селища. По-късно обаче археологическите находки демонстрират, че в действителност настъпление на Крит от микенците довършва цивилизацията – която въпреки всичко може да е била отслабена от по-ранното изригване.

Опит на американския летец да обиколи света приключва на 2 юли 1937 година, когато тя и нейният навигатор Фред Нунан изчезват над южната част на Тихия океан. Една доктрина допуска, че Еърхарт съумява да приземи самолета, който е изчерпал горивото, на коралов остров (атол), където двойката в последна сметка умира. През 1940 година на атола е открит скелетът на „ висока, бяла жена от северноевропейски генезис “…

Афроамериканският аболиционист – чиито записки от 1853 година, „ 12 години в иго “, въодушевяват филм, който получава премия Оскар – изчезва в края на 50-те години на 19 век. Твърди се, че той още веднъж е похитен и продаден в иго, въпреки че по това време той към този момент е много остарял, с цел да притегли купувачи.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР