Малко преди 16:00 часа в смолянската пожарна служба е получен

...
Малко преди 16:00 часа в смолянската пожарна служба е получен
Коментари Харесай

Автобус с деца затъна в снега в Пампорово

Малко преди 16:00 часа в смолянската пожарна работа е получен сигнал за закъсал рейс, пренасящ 36 деца и 10 възрастни, в региона на кк Пампорово. Екип на районната работа е съумял да изтегля и транспортира децата и техните придружители, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

По същото време пожарникарите от РДПБЗН-Смолян са подхванали дейности за евакуиране на други два рейса и няколко леки транспортни средства, закъсали в същия регион. Към момента пътят е освободен и следва неговото разчистване.

За последните 10 часа в пожарните служби са постъпили съвсем 30 сигнала, свързани с метеорологичната конюнктура. Основната част от тях са за паднали дървета, стълбове, премахване на рискови предмети и евакуиране на закъсали транспортни средства. Най-много сигнали са постъпили в област Смолян. Съобщения, свързани със зимната конюнктура има и на територията на областите Кърджали, Хасково и Търговище.

Оперативната конюнктура на територията на страната към 18:00 часа остава динамична.

Според прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология довечера и през идващите няколко дни се чака усложнена зимна конюнктура. За на следващия ден – 6 февруари, НИМХ-МОН афишира „ жълт код “ в 13 области от източната част на страната за превалявания от сняг и формиране на снежна завивка сред 10 и 15 см. Ще духа сдържан до мощен най-вече северен вятър и ще има виелици и навявания.

Съвети за сигурност при усложнена зимна конюнктура:

Водачите, на които следва да карат тази нощ и в утрешния ден, да поемат на път готови за ръководство в зимни условия и да се движат с нараснало внимание на пътя, молят от „ Пътна полиция “.

Призивът е за отговорно държание на пътя, а условието към водачите на товарни транспортни средства е да разполагат с вериги, които да употребяват при положение на потребност. При въвеждане на краткотрайна организация в избрани сектори от пътя, всички би трябвало да съблюдават прецизно напътствията на органите на реда.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Орхан Мурад (преди 12 секунди) Рейтинг: 5 | Одобрение: 0 Те не желаят в този момент да се прибират, щот ше вървят на учебно заведение. МАЛКИ ЛАЙНЕНЦА! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР