Малко повече от половината американци (50,42%), регистрирани във WhatsApp не

...
Малко повече от половината американци (50,42%), регистрирани във WhatsApp не
Коментари Харесай

DuckDuckGo: половината американски потребители не знаят, че WhatsApp е на Facebook

Малко повече от половината американци (50,42%), регистрирани във WhatsApp не знаят, че месинджърът принадлежи на Фейсбук. Това се вижда от запитването на търсачката DuckDuckGo, в което взеха присъединяване пълнолетните американци, употребявали редица сходни приложения най-малко от половин година.

Освен това, 56% от интервюираните не са в течение, че навигационното приложение Waze е на Гугъл. Аналогично, 57% от жителите на Съединени американски щати не знаят, че Instagram е на Фейсбук.

Според специалистите, тези данни навяват тъжни мисли. Потребителите би трябвало да знаят, кои компании ръководят обществените мрежи, онлайн услуги и така нататък След големия скандал с Фейсбук, доста консуматори „избягаха“ от най-голямата обществена мрежа към WhatsApp или Instagram, без да знаят, че си остават в същата компания, която ще продължи да събира техните данни.

„Разбира се, Фейсбук не се и пробва да крие, че има WhatsApp и Instagram. Така да вземем за пример, Instagram напълно ясно споделя, че споделя данните с Фейсбук. Но онлайн услугите напълно не са склонни да популяризират на кого принадлежат“ – съобщи The Next Web. „Това е проблем. В наши дни информацията, кой е притежателят на една или друга услуга или обществена мрежа е не по-малко значима от информацията за алергените, която производителите на хранителни артикули указват върху опаковките„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР