Малко повече от месец след като приключи ремонтът на столичния

...
Малко повече от месец след като приключи ремонтът на столичния
Коментари Харесай

За дупка в асфалта и счупена велоалея по бул. "Дондуков" сигнализират от "Спаси София"

Малко повече от месец откакто завърши ремонтът на столичния бул. " Княз Александър Дондуков ", по асфалтовата настилка към този момент има дупка, а ограничителите за велоалеята не престават да се чупят. За това алармират от организацията " Спаси София ".

Първата дупка по новата настилка на булеварда е в сектора след бул. " Васил Левски " в посочка улица " Кракра ".

Ремонтът на " Дондуков " стартира при започване на юни, като завърши в средата на ноември, два месеца след в началото оповестения период - 15 септември. Заради честите проблеми при осъществяването му от " Спаси София " проведоха митинг за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова под надпис #ДанчеСлез - Протест за изцяло творчество ". Шествието мина по булеварда и беше иронично приветствано от протестиращите.

Дни преди събитието незнаен причинител отстрани част от паветата. Това даде мотив на премиера Бойко Борисов в изявление по време на съвещание на Министерския съвет да упрекна " протестърите ", като видя " политическа офанзива ". " Смятайте какъв съперник имаме против нас! ", сподели тогава Борисов.

 Счупените ограничители
© "Спаси София "

Счупените ограничители

В днешното известие до медиите от " Спаси София " показват, че причинителят към момента не е хванат, и изричат " опасения, че най-после може да се окаже, че същите, които вадиха павета, са тези, които поставяха асфалта ".

Ремонтът се изпълняваше от строителната компания " Трейс груп холд " и струваше 7 млн. лв.. Общински съветници от опозицията желаеха договорът на компанията с общината да бъде преустановен. В отговор ръководителят на общинския съвет Елен Герджиков сподели, че е по-изгодно компанията да довърши ремонта поради заплахата от правосъдни каузи и бъдещи неустойки.

От " Трейс груп холд " споделиха пред " Дневник ", че булевардът е в гаранция и всевъзможни нови вреди ще бъдат за тяхна сметка. От Столичната община споделиха, че са очаквали ограничителите на велоалеята още веднъж да бъдат счупени, тъй като същата орис са имали и другите, които са поставяни на по-старите велотрасета в града.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР