Малко повече от месец след като Apple представи iOS 13

...
Малко повече от месец след като Apple представи iOS 13
Коментари Харесай

Вече можете да пробвате бета версиите на iOS 13 и iPadOS


Малко повече от месец откакто Apple показа iOS 13 и iPadOS 13 , компанията отвори първата си обществена бета стратегия. Публичната бета е отворена за всеки, който желае да помогне в тестването на ранни версия операционната система, която ще работи на iPhone-и и iPad-и по-късно тази година. Правилно чухте, тази година ще има две разнообразни версии на iOS. Едната, iOS 13, е за iPhone и iPod Touch, а другата – iPadOS 13 – е особено за iPad и има включени multitasking функционалности, както и десктоп версия на браузъра Safari.

И двете софтуерни обновления включват дълъг лист с нови екстри, като публично поддържан нощен режим, нови настройки за дискретност както и усъвършенствания за Apple Maps. Apple също разгласи WatchOS 6, MacOS 10.15 Catalina и TVOS 13 по време на конференцията Worldwide Developers Conference.

До понеделник всеки, който искаше да опитва iOS 13 трябваше да има заплатен акаунт за разработчици. Но, защото обществената бета стратегия е към този момент отворена, всеки който желае може да конфигурира ранна версия на iOS 13 и iPadOS 13. Но преди да хукнете към екрана с настройки, би трябвало да вземете някои неща под внимание.
Предупреждение преди да започнете
С годините бета програмата на iOS става все по-стабилна. Обаче си има причина да се назовава бета версия – не е приключена. Приложения ще забиват, батерията ще пада като луда и чести рестартирания не са нещо ненадейно.

Ако желаете да тествате iOS 13, го правете със знанието, че тествате бета програмен продукт и, с цел да помогнете на себе си – и на Apple – оставяйте противоположна връзка през Feedback приложението.
Не можете да се върнете обратно (лесно)
Освен, че би трябвало да сте подготвени да се справяте с бъгове и всевъзможни проблеми, би трябвало да знаете, че можете да се върнете към сегашната публична версия на iOS, само че не можете да се върнете от аварийно копие на устройството ви през iOS 13. За задачата ще ви би трябвало компютър с последната версия на iTunes.

Така че, с това мислено, е добра концепция да извършите аварийно копие на устройството си преди да преминете към бетата. Най-добрият метод да извършите това е да употребявате iTunes и да си извършите криптирано аварийно копие.
Кои устройства се поддържат?
Според Apple, следните устройства могат да вземат участие в бетата на iOS 13 или iPadOS
Устройства, които ще поддържат IOS 13, IPADOS 13
iPhone XS

12.9-inch iPad Pro

iPhone XS Max

11-inch iPad Pro

iPhone XR

10.5-inch iPad Pro

iPhone X

9.7-inch iPad Pro

iPhone 8

iPad (6th поколение)

iPhone 8 Plus

iPad (5-то поколение)

iPhone 7

iPad Mini (5-то поколение)

iPhone 7 Plus

iPad Mini 4

iPhone 6S

iPad Air (3-то поколение)

iPhone 6S Plus

iPad Air 2

iPhone SE

iPod Touch (7-мо поколение)

Готови? Ето по какъв начин да инсталирате iOS 13
Посетете бета софтуерната стратегия на Apple от компютъра си. Ще би трябвало да влезете с вашето Apple ID, а по-късно да изберете сред iOS и iPadOS. Програмата ще ви помогне да извършите аварийно копие на iPhone-а или iPad-а ви – не подминавайте тази част – и по-късно ще би трябвало да изтеглите и да инсталирате бета профила. Можете да посетите този линк от iPhone-а или iPad-a ви, с цел да изтеглите профила.

След като профилът е изтеглен, отворете Settings приложението на iPhone-a или iPad-a ви. Профилът ще се покаже тъкмо под името ви. Натиснете върху профила и одобрете инсталацията. Устройството ви ще се рестартира откакто профила е прибавен, след което можете да отидете на Settings > General > Software Update, с цел да изтеглите и инсталирате iOS 13.

Естествено, в случай че имате заплатен акаунт за разработчици, към момента можете да намерите точните инсталационни профили на уеб страницата за разработчици.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР