Малко повече от два месеца отне обжалването на поръчката за

...
Малко повече от два месеца отне обжалването на поръчката за
Коментари Харесай

След 2 месеца жалби разблокираха поръчката за ГКПП Рудозем-Ксанти

Малко повече от два месеца лиши обжалването на поръчката за Граничен контролно-пропускателен пункт сред Рудозем и Ксанти, оповестена от регионалния шеф на Смолян.
С днешна дата тя е рестартирана.
Припомняме, че построяването на граничен пункт с към километър подходен път към него, дружно с всички типове връзки е на стойност 14 526 000 лева без Данък добавена стойност. Процедурата бе обжалвана от компания за продажба на коли, мотори и мотопеди „ Р и Д Ауто - Строй “ ЕООД.
Пред Комисията за защита на конкуренцията 46-годишният Цанко Михайлов от Дупница изиска краткотрайна мярка „ Спиране на процедурата “ с мотив, че методиката, оповестена от регионалния шеф на Смолян, е незаконосъобразна. Комисия за защита на конкуренцията се произнесе два пъти по тази тъжба – първо настояването за краткотрайна мярка, като я отхвърли. И второ, за жалбата всъщност. Комисия за защита на конкуренцията и нея отхвърли.
Мярката обаче бе обжалвана и пред Върховния административен съд, който удостовери определението на Антимонополната комисия
Това на процедура даде опция на възложителя да разблокира поръчката.
Сега са оповестени нови дати за приемане и отваряне на офертите. Крайният период за приемането е 10 септември, а отварянето на предложенията е планувано за 11 септември.
Обществената поръчка включва построяването на подходен път с три ленти за придвижване. Площадката на бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт ще се състои от обособени трасета с по четири независими пътни ленти.
За граничния пункт се планува оформяне и благоустрояване на две площадки, създаване на 3 административни здания, две контролни кабини, площадка за мобилен рентген, публични тоалетни, здравен надзор, хале за щателна митническа инспекция, заслон с железна покривна структура и осова автомобилна везна за обслужване на Граничен контролно-пропусквателен пункт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР