Малко повече от час е продължил телефонният разговор между президентите

...
Малко повече от час е продължил телефонният разговор между президентите
Коментари Харесай

Байдън към Путин: Ще понесете тежки последици, ако нахлуете в Украйна

Малко повече от час е траял телефонният диалог сред президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и Владимир Путин, заяви news.bg, базирайки се на " Блумбърг ".

Байдън е декларирал на съветския си сътрудник, че Русия ще понесе тежки последствия, в случай че реши да нахлуе в Украйна, оповестиха по-късно от Белия дом.

Той е повторил, че по-нататъшна съветска инвазия в Украйна ще докара до още човешко страдалчество и ще понижи позицията на Русия ", се споделя в отчитане на апела в Белия дом.

" Президентът Байдън беше явен с президента Путин, че до момента в който Съединените щати остават подготвени да се ангажират с дипломация, в цялостна съгласуваност с нашите съдружници и сътрудници, ние сме еднообразно готови за други сюжети.

Това бе първият им пряк контакт от края на декември.

Както заяви по-рано прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков, самодейността за осъществяване на диалога пристигна от Вашингтон, а " поръчката беше предшествана от документално искане от американска страна ".

Очаквано, главната обсъждана тематика е била обстановката към Украйна, защото Съединени американски щати и техните съдружници предизвестяват, че времето за спокойно разрешаване на рецесията може да изтича.

Преди това Путин беседва с френския си сътрудник Еманюел Макрон.

Германският канцлер Олаф Шолц би трябвало да се срещне с Путин в Москва за диалози във вторник, ден откакто отиде в Киев. Байдън предизвести след среща на 7 февруари с Шолц във Вашингтон, че " ще сложим край " на противоречивия план за газопровод " Северен поток 2 " от Русия до Германия, в случай че Путин разпореди инвазия.

Путин и Байдън за последно разговаряха по телефона в края на предходната година.

Преди това на 7 декември те организираха договаряния посредством видеоконферентна връзка.

Първата среща лице в лице сред Путин и Байдън като държавни водачи се състоя в Женева през юни 2021 година

По-рано през вчерашния ден Русия изрази митинг поради изказванията, че американска подводница е нарушила съветски води - в региона на Курилските острови.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР