Малко повече от 2 седмици преди изборите Конституционният съд излезе

...
Малко повече от 2 седмици преди изборите Конституционният съд излезе
Коментари Харесай

Александров: Правителството се държи като гневно дете, което се е напишкало и чака някой да му смени памперса

 Малко повече от 2 седмици преди изборите Конституционният съд излезе с решение, че указът на президента за назначението на  за министър на стопанската система е противоконституционен. Без подозрение това към този момент се отразява на предизборната акция, която за първи път се организира 2 в 1.

" Има всички шансове  да бъде трансфорат в изкупителна жертва за грехове, които не са напълно негови. Гибелно е разделянето на обществото. Толкова безумно е да изключиш  и неговите другарчета от управлението, колкото да изключиш партиите на статуквото, тъй като били корумпирани ", разяснява общественият антрополог Харалан Александров.

Според него политиците са напълно наясно, че за решение на проблемите, в които е потънала страната, е нужно достигането на " мета равнище в играта ".

" Съвсем несъмнено е, че тази концепция седи в мозъците на политиците - освен по какъв начин да създадат стъпката към помиряването и оцеляването. Лидерите виждат грешките си, само че им е мъчно да ги признаят и ги трансферират на другите ", съобщи Александров.

Той акцентира, че през последните 2 години проблемите на българите са се изменили доста.

" Преди 1-2 години проблемите бяха морални и естетически - говорехме за дефектите на ремонта на " Графа ", а сега въпросът е какъв брой хора ще умрат, ще изгубят работата и бизнеса си. Надявам се, че процесите са обратими и ще извлечем поучения от това проваляне ", добави антропологът пред .

" Голяма група от обществото ни се държи като дребни гневни деца, които са се напишкали и чакат някой да им смени памперса. Правителството се държи по този начин - като бебе, което чака някой да му смени памперса. Правителствтото се държи безпомощно и е тежко несъответстващо в цялата обстановка. Това е доста притеснително "

Александров проучва връзките сред водачите и обществото, които звучат обезпокоително.

" Ние сме във етапа, в която групата генерира примитивно лидерство и водачите следват груповите нагони и инстинкти вместо да ги ръководят. Лидерите стават заложници на радикализираните ядра на своите последователи. Изгубили са лидерството, направиха обществото по-бедно, по-диво, по-примитивно. Ще имаме все по-болно, фрустрирано, уплашено, яростно и комплицирано население, което ще има потребност от някаква форма на властническо или тоталитарно управление ", посочи общественият антрополог.

Той е уверен, че в случай че " зеленият документ " е бил пояснен и препоръчан по-рано, хората, които не се поддават на страха и параноята са щели да създадат осведомен избор да се имунизират.

" Беше съдбовно пропусната тази опция. Това е една от характерностите на проваленото лидерство. Това което се случва във връзка с пандемията и множествената рецесия, в която сме ние, дава всички шансове да платим двойно и тройна цена поради малоумието, късогледството и нарцисизма на хора, от които се чака да ръководят ", разяснява още Александров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР