Малко повече от 100 000 души вече са се подписали

...
Малко повече от 100 000 души вече са се подписали
Коментари Харесай

Над 100 000 души поискаха референдум срещу въвеждането на еврото

Малко повече от 100 000 души към този момент са се подписали в поддръжка на настояването на Инициативния комитет " Възраждане " за привикване на референдум против въвеждането на еврото в България, разгласи на конференция в Българска телеграфна агенция ръководителят на организацията Костадин Костадинов. Той изрази вяра до 23 юли, когато изтича законовият период, да бъдат събрани нужните 200 000 подписа. Въпросът е: " Против ли сте въвеждането на еврото като публична валута в Република България? ".

Според уредниците българската стопанска система не е подготвена за въвеждането на еврото, а при загубата на националната си валута страната ще се раздели с " последния детайл от държавния си суверенитет ".

Като мотив в поддръжка на последното от организацията показаха, че в Еврозоната няма механизъм, който да планува възобновяване на националната валута, в случай че да вземем за пример има ново държавно управление, което би поискало сходна смяна. Буферът, който има валутният ръб, е повече от 40 милиарда лв. и това са пари, които пазят финансовата ни самостоятелност, означи Костадинов. Когато влезем в Еврозоната, тези пари се освобождават и влизат в бюджета - " в джоба на Бойко Борисов ", разяснява още той, изразявайки опасения от това по какъв начин те ще бъдат изхарчени.

От организацията обърнаха и внимание, че новият европейски правилник за отбрана на персоналните данни ще е сериозна спънка за организирането на сходни цивилен начинания вбъдеще. По калкулации на организацията за всяка страница с 20 реда подписи ще са нужни 60 съпровождащи заявления.

Към самодейността на " Възраждане " като равноправни сътрудници се включват деятели на Отечествения съюз, а като подкрепящи се причисляват и други организации - Асоциацията на разузнавачите, Националната асоциация " Сигурност ", Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и запаса, Пенсионерски клубове 2004, Съюзът на ветераните от войните в България, Съюзюзът на вонноинвалидите и военнопострадалите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР