Малко по-рано днес ви разказахме за момче, израснало в дом

...
Малко по-рано днес ви разказахме за момче, израснало в дом
Коментари Харесай

Илия, който намери раница пълна с пари и ги върна: За миг не съм си помислил да ги задържа

Малко по-рано през днешния ден ви разказахме за момче, израснало в дом за сираци, което намерило детска раница с дамско портмоне. Вътре имало 3 000 евро, 1 450 лв. и девет дебитни карти. Чрез медии и Facebook той разгласи място за среща със собственичката, пред представители на полицията в Смолян, и съобщи откритото.  30-годишният Илия Савов описа, че разкрил раницата нощес, след края на първия ден от зрелищното автомобилно шоу " Smolyan race ", когато прибирали гумите. Тя била в шубраци до постройката на „ Български пощи “ в регионалния град.
Днес, в уреченото време и място, пред регионалната полиция, пристигна притежателката на парите Таня Коленарова, а по-късно и Илия. Той й подаде раницата и я помоли да ревизира дали всичко в нея е налично, само че тя отхвърли. Заяви, че е сигурна, че всичко е наред. „ Аз съм почтено момче. Искам въпреки всичко да погледнете дали всичко си в портмонето, тъй като не знам дали хората знаят, само че долу е цялостно с народ. Правим благотворително съревнование взаимно с община Смолян. Състезанията  вървят супер добре, без катастрофи. Израснал в дом, кръговиден сирак съм, само че съм се научил на почтеност. Мога един лев да намеря, само че няма да го задържа за себе си, ще го дам на някой безпаричен. И ще не преставам по този начин до момента в който съм жив “, сподели Илия Савов.
Той съобщи, че и за момент не си е помислил да вземе парите за себе си.  „ На мен ми оказват помощ хора. Мъча се, имам средства. Най-много ми оказва помощ господин Николай Мелемов, който се надявам да бъде определен за нов мандат. Той най-вече ми оказва помощ. Помагат ми от общината, от регионалната администрация и други хора.
Савов преди няколко дни се прибрал от работа на морето, а зимата работи като ски патрул на пистите в Пампорово. Попитан от какво има потребност, сподели, че банята в общинското му жилище би трябвало да се оправи. Той показа, че фантазията му е да има свое жилище, а по-късно и семейство. „ Благодарение на медиите ми подариха пералня и нова печка, само че банята има потребност от ремонт “, добави той. Обясни, че му е дожаляло за тази жена, която е изгубила парите си.

„ Даже вътре има и детско портмоне с ученическа карта за учебно заведение " Иван Вазов ". Ако не се беше намерил притежателят, смятах с нея да отида при шефа на учебното заведение и отново щяхме да намерим дамата. Но с помощта на вас, медиите, я открихме “, признателен е Илия. По думите на Таня след тази преживелица животът й се е трансформирал с вярата, че към момента има положителни хора на този свят.
„ Искрено благодаря на момчето. Не съм вярвала, че ще се откри. Още през вчерашния ден, сега, в който установихме, че раницата я няма, започнахме да я търсим. Бяхме я дали на детето. То я е оставило. Но в последна сметка всичко се откри и завърши наред. Надявам се да има доста хора като него. Постъпката му е извънредно почтена ", акцентира тя. И изясни, че парите са от неотдавна продадена кола, които считали да внесат в банката.
„ Чантичката беше до трасето, по което се организира надпреварата. Не знам по какъв начин тъкмо аз я открих. Предишния път, като открих 1 000 лв. и ги върнах, ми споделяха: " Абе, Лийка, за какво не взе парите и да захвърлиш портмонето!? Много жители ме питаха по този начин. На екипа споделих, че съм намерил в този момент тази чанта и всички споделиха: " Браво ". Един човек не чух да каже: " Абе, наивник, за какво го връщаш? ". Тази оценка ми стига “, разяснява Илия и благодари на Господ, че " съм жив и здрав ". На Таня пожела да е жива и здрава тя и цялото й семейство.
За признателност тя му даде 100 лв., които той отиде да постави в кутията за дарения за 24-годишния Алкан. Именно поради него се организира благотворителното съревнование " Smolyan race " 2019.

Припомняме, че през декември месец предходната година младият мъж откри портмоне на стара жена до кино „ Дружба “ в Смолян с 1 000 лв. вътре и с евро. В джоба си тогава той имал едвам 50 лв.. Илия отново намери собственичката и й върна портмонето с парите. От пенсионерката бе приел единствено един шоколад. Откакто е навършил пълнолетите, Илия не стопира да работи и има вяра, че би трябвало да си добър човек, с цел да успееш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР