Малко по малко възелът в груповата фаза на Шампионската лига

...
Малко по малко възелът в груповата фаза на Шампионската лига
Коментари Харесай

Шампионската лига може да има своя първи осминафиналист днес

Малко по малко възелът в груповата фаза на Шампионската лига се разплита. След 3 мача в част от четворките нещата са ясни, в други пък продължава да няма изявен любимец. Само че елиминациите чукат на вратата и участниците в тях скоро би трябвало да станат ясни. А за какво не още през днешния ден?

" Наполи " има късмет предварително да си обезпечи място на осминафиналите. Италианският гранд е със 7 точки в актива си и през днешния ден ще се изправи против " Залцбург ". Не е задоволително обаче Карло Анчелоти и футболистите му да извоюват победа пред сърцатите си почитатели. При нови 3 точки в актива им, ще им би трябвало " помощ от противник ", а точно " Ливърпул ".

Снимка: Getty Images

Мърсисайдци могат да подпечатат визите на " Наполи " за идната фаза, в случай че изгубят от " Генк ". Едва ли подобен е проектът на Юрген Клоп. По-скоро немският експерт ще се стреми към нов погром, като този с 4:1 в предходния кръг в Белгия.

В групата на " Барселона " обстановката не е по-малко комплицирана. Каталунците одобряват " Славия " Прага през днешния ден. Те няма да могат да разчитат на Луис Суарес, който е с травма, само че Лионел Меси и Гризман сигурно ще желаят да усилят головата си сметка.

Но това не е най-интересният мач от групата! " Борусия " Дортмунд приема " Интер " в огромното дерби на вечерта. Италианците завоюваха с 2:0 в предходния кръг вкъщи и в този момент двата тима са с еднакъв брой точки - 4. Тук не става въпрос за авансово класиране за елиминациите, а за това кой ще тормози " Барса " и спечелилият през днешния ден сигурно ще има по-голям късмет да смъкна каталунците от първото място.
Битката сред преследвачите (ВИДЕО) Шампионската лига се завръща с "Борусия " Дортмунд - "Интер "
Спор за първото място в групата си ще водят и " Зенит " и " Лайпциг ", само че с мисъл за представянето на " Олимпик " Лион в мача против " Бенфика ".

Снимка: Getty Images

Сблъсъкът " Челси " - " Аякс " ще притегли вниманието на почитателите. И двата тима са с цялостен актив от точки, а в предходния кръг " сините " от Лондон победиха с 1:0 като посетител. Мениджърът на " Челси " Франк Лампард се нуждаеше от тази победа, с цел да придобие убеденост в първия си сезон отпред на отбора. В " Аякс " обаче копнеят за реванш и " най-сладко " ще е, в случай че той пристигна на " Стамфорд Бридж ".

" Лил " и " Валенсия " не са се отказали и спечелилият през днешния ден ще резервира възможностите си да продължи напред в Шампионската лига.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР