Малко неща са по-неприятни от това да имате гъбична инфекция

...
Малко неща са по-неприятни от това да имате гъбична инфекция
Коментари Харесай

Как да лекувате гъбична инфекция по време на менструация

Малко неща са по-неприятни от това да имате гъбична зараза по време на менструация. Непрестанният непоносим сърбеж и съществуването на доста кръв и конвулсии не е най-хубавата композиция. Освен това използването на тампони, превръзки и менструални чашки може в допълнение да утежни гъбичната зараза. И по този начин, какво тряба да вършим, когато неприятната гъбична зараза съвпадне с менструацията ни? 

Има доста способи за лекуване на гъбична зараза, без значение в коя част на менструалния си цикъл се намирате. 

Това е доста добра вест, защото гъбичните инфекции са много постоянно срещани. 75% от дамите имат гъбична зараза най-малко един път в живота си. Гъбичната зараза нормално се характеризира с натоварен сърбеж, мъка, бяло течение. Гъбичната зараза нормално се случва, когато положителните бактерии във влагалището изчезнат, заради нарушено pH, да вземем за пример. 

Факторите, които могат да причинят нарушение на естествения баланс във влагалището са компроментирана имунна система, потребление на антибиотици, неконтролиран диабет, хормонална терапия, бременност и други. 

Нормалното pH на влагалището е сред 3,5 и 4,5, като това pH прави средата удобна за положителните бактерии и неподходяща за неприятните. 

Някои хора считат, че менструацията трансформира pH-то на влагалището и по този метод провокира гъбични инфекции. Кръвта има pH 7,3, само че кръвта, преминаваща през влагалището всеки месец, не би трябвало да въздейства толкоз на естественото pH, че да провокира инфекции. Дори кръвта може да помогне влагалището да се почисти от бактериите, причиняващи инфекции. 

Въпреки това, съществуването на гъбична зараза по време на менструация несъмнено е неприятно. Но има някои лекарства, които могат да облекчат неприятния сърбеж. Повечето медикаменти, които се продават по аптеките за гъбични инфекции, не правят доста добра работа, защото е мъчно да задържите течност там, където непрекъснато минава течност. 

По отношение на тампони, превръзки и менструални чашки- можете да употребявате каквото пожелаете. Това по никакъв метод не ви вреди. 

Нещо, което не би трябвало да вършиме? Вагинален душ. Всички типове промивки и интимни гелове трансформират естественото pH на влагалището и това ви подготвя към гъбични инфекции. По-добре не използвайте такива артикули. 
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР