Малко народи са с привилегията да имат празник като 24

...
Малко народи са с привилегията да имат празник като 24
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Малко народи са с привилегията да имат празник като 24 май


Малко нации са с привилегията да имат празник като 24 май и да кажат, че от тях е тръгнала писмеността.

Това сподели просветният министър Красимир Вълчев пред Българска национална телевизия. Той означи, че точно с помощта на образованието ще пребъдем като общество. Отдавайки дължимото на традицията, министърът обърна взор и към бъдещето на образованието у нас.

„ Ще насърчаваме в по-голяма степен специалностите и профилите, свързани с просвета, техника, технологии, математика, там ще имаме огромен недостиг. Важно е да осигурим фрагменти за секторите, които генерират висока добавена стойност, които изискват най-много механически, инженерни фрагменти. Тази година преструктурирахме приема, усилваме средствата за тези специалности, спомагателни стипендии осигуряваме “, сподели министърът.

"Може би първата книга е тази, която отприщва желанието за четене. Четяхме доста приказки. Може би първата книга беше "Ян Бибиян" или "Патиланско царство", показа Вълчев.

"Желая на всички религия, че образованието е това, с помощта на което ще пребъдем като общество. Ние сме съхранени с помощта на образованието. Малко нации имат правото, основанието, привилегията да имат празник като 24 май. Малко нации могат да кажат, че от тях е тръгнала азбуката", сподели министърът на образованието. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР