Малко над половината (51%) руснаци биха искали руският президент Владимир

...
Малко над половината (51%) руснаци биха искали руският президент Владимир
Коментари Харесай

Половината руснаци искат Путин да е президент и след 2024 г.

Малко над половината (51%) руснаци биха желали съветският президент Владимир Путин да заема поста и след 2024 година, когато ще изтече мандатът му, а едвам 27% са срещу. Това сочат данни от изследване на център " Левада ".

Когато се кандидатира за нов мандат преди изборите през март, Путин сподели, че няма желание да се кандидатира оттатък рестриктивните мерки в конституцията за два поредни мандата. Той заема поста от 2012 година насам, когато се върна на него след 4 година ръководство на настоящия министър председател Дмитрий Медведев. И откакто победи на изборите, той изясни, че не се възнамеряват конституционни промени, които да му разрешат трети пореден мандат след края на настоящия му през 2024 година

През август предходната година, запитани от " Левада " дали желаят Путин да ръководи след възможен втори мандат през 2024 година, 67% от респондентите дават отговор позитивно, 18% - негативно. Това е бил най-големият дял дали отговор с " да " на същия въпрос от началото на изследванията през 2012 година (през октомври въпросната година едвам 34 на 100 са дали одобрителен отговор).

Същевременно e повишен броят на тези, които желаят " решителни, пълномащабни " промени в страната - от 42% през август 2017 година до 57% съгласно последното изследване. Необходимо е да се увеличи стандартът на живот и 45% от респондентите считат, че това не може да се случи до 2024 година, а 40% са на противоположното мнение.

Данни от същото изследване сочат, че съгласно 54 на 100 от респондентите връзките сред Русия и Запада ще се подобрят в настоящия мандат. Според 32% от запитаните няма да има усъвършенстване в връзките сред Русия и Запада в идващите 6 година

Проучването е осъществено измежду 1600 пълнолетни жители в по-голямата част от субектите на Руската федерация, сред 2 и 30 май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР