Малко над 30 са български граждани се намират в Индия,

...
Малко над 30 са български граждани се намират в Индия,
Коментари Харесай

Не можем да си приберем от Чили 12 българи

Малко над 30 са български жители се намират в Индия, на които Министерство на външните работи (МВнР) ще окаже подпомагане да се приберат у нас. Това разгласи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева след срещата си с унгарския си сътрудник Петер Сиярто.

МВнР оказва подпомагане и на задгранични жители, измежду които на деветима унгарци. Самолетът от Ню Делхи би трябвало да излети през днешния ден.
Дадени са инструкции към всички страни да актуализират описите с български жители, които желаят да се завърнат.

Работим с всички страни, тъй че да се откри метод хората да се приберат допустимо най-скоро, акцентира Екатерина Захариева. Тя прикани за самообладание и уточни, че управляващите се сблъскват с доста компликации при образуване на превоз - да вземем за пример в Чили не е било разрешено да кацне на нито един европейски аероплан.

Там има 12 български жители. Нужно е обаче управляващите на Чили да разрешат достъп на наши самолети, които да кацнат, уточни Захариева.

Въпреки апелите на страната ни, хората да не подхващат пътувания, и все още има български туристи и в Бали.

Над 80% от комерсиалните полети в международен мащаб не се реализират, регистрира вицепремиерът, което пък от своя страна в световен проект ще понижи туристическите пътувания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР