Малко над една пета от германските компании смятат, че оцеляването

...
Малко над една пета от германските компании смятат, че оцеляването
Коментари Харесай

Над 20% от германските компании се страхуват за оцеляването си

Малко над една пета от немските компании считат, че оцеляването им е застрашено вследствие на коронавирусната рецесия. Това демонстрират резултатите от последно изследване на водещия немски институт Ifo. Най-засегнати са доставчиците на услуги, където 27% от тях се дефинират като изложени на подобен риск. Подобен риск виждат и 18% от компаниите в търговията, 17% в индустрията и едвам 2% в строителството. 

Най-високите равнища на неустановеност се усещат от туристическите организации и туроператорите (цели 85% от анкетираните), от хотелиерите (76%) и ресторантьорите (67%). Освен това 55% от работещите в промишлеността за творчество, изкуства и развлечения считат за застрашено оцеляването на техния бизнес. Така счита и 50% от фирмите от във водния превоз, както и 48% във филмовия бизнес.

" Можем да забележим вълна от неплатежоспособност в идващите месеци ", предизвести Щефан Зауер, анализатор от института Ifo.

В индустрията, основно производителите и преработвателите на метали, смятат бъдещето си за нестабилно (53%). Следват производителите на текстил (38%), печатарската индустрия (28%), кожарско-преработващата индустрия (27%) и автомобилните производители и техните снабдители (26%).

В търговията най-силно наранени (21%) са търговците на дребно, които са несигурни дали могат да оцелеят. Търговците на едро усещаха по-слабо отрицателно влияние на коронавирусната рецесия, като измежду тях 15 % считат, че са изложени на риск. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР