Малко над 88 000 лева по Национална програма „Осигуряване на

...
Малко над 88 000 лева по Национална програма „Осигуряване на
Коментари Харесай

Над 88 000 лв. - осигурени за закупуване на ученически шкафчета в Асеновград

Малко над 88 000 лв. по Национална стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда “, са разпределени и предоставени от страната за община Асеновград за закупуване на шкафчета в учебните заведения. По модул „ Осигуряване на училищен шкафчета “ отпуснатите средства са в размер на към 7 100 лв..
Според формалния лист, с такива шкафчета по Програмата ще се снабди единствено едно асеновградско учебно заведение - СУ „ Свети Свети Кирил и Методий “. Само това образователно заведение е от Асеновград е кандидатствало и е финансирано по Национална стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда “, Модул „ Осигуряване на училищен шкафчета “.
Всички останали учебни заведения в общината са подали в допълнение поръчки и са финансирани по Постановление №200 на Министерски съвет от 18.09.18 година за закупуване на училищен шкафчета и застраховане на 100% от учениците си, които са във възрастовата група от 1-ви до 7-ми клас. Този тип ученическо съоръжение следва да бъде обезпечено на възпитаниците на асеновградските учебни заведения в период до 31.03.19 година Целта на закупуването на нови шкафчета за българските възпитаници съставлява една от ограниченията за олекотяване тежестта на ученическите раници и за възстановяване организацията на образователните часове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР