Малко над 7,8 млн. лв. са изплатени от държавата по

...
Малко над 7,8 млн. лв. са изплатени от държавата по
Коментари Харесай

По схемата 60/40 са платени 7.8 млн. лв. при бюджет 1 млрд. лв.

Малко над 7,8 млн. лева са изплатени от страната по схемата 60/40, посредством която държавното управление се пробва да подтиква частния бранш в изискванията на рецесия, оповестиха от общественото министерство. Подпомогнати си 1961 работодатели. С цел да се посрещнат тези разноски бюджетът на Национален осигурителен институт бе повишен с 1 милиарда лева До момента обаче изплатените суми са минимални на фона на авансово избраните.

Плащанията се вършат всеки ден

Плащания към работодателите се вършат всеки ден, твърдят от общественото министерство. Близо 8-те млн. лева са отишли за над 25 хиляди служащи.

" 48% от подкрепените до момента предприятия са от седем стопански действия: заведения за хранене и заведения за бързо обслужване - 12,88%, питейни заведения - 9,32%, хотели и сходни места за настаняване - 8,65%, търговия на дребно в профилирани магазини с други нехранителни артикули - 8,02%, туристическа агентска и операторска активност - 3,52%, действия в региона на спорта - 3%, различен пътнически сухопътен превоз - 3,00% ", написа в известието.

Общо 9030 работодатели са подали заявки за присъединяване в схемата. Става дума за над 131 хиляди служащи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР