Малко над 37 млн. лева дивидент от тютюн, близо 5

...
Малко над 37 млн. лева дивидент от тютюн, близо 5
Коментари Харесай

Пеевски декларира 37 млн. лева дивидент от тютюн, а в банка - 4 млн. лева, 3 млн. долара, 300 хил. евро

Малко над 37 млн. лв. дял от тютюн, близо 5 милиона лв. в банката, още към 3 млн. $ в банкови сметки и към 300 хиляди евро, също в банкови сметки, няколко коли, 1 къща и 2 жилището плюс няколко офиса (в София, в Пазарджик и във Велинград) - това е заявил като имущество депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски , демонстрират формалните заявления на лицата, заемащи обществени длъжности към Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).
Пеевски има и малко под 10 000 лв. отчисления от трудови хонорари, както и 121 000 акции в БМК (Балкански медии и комуникации) ЕАД, като цената на отчуждаването им е 6,2 млн. лв. , а едноличен притежател е Живко Дражев Иванов според Търговския указател. Но най-впечатляващо е ситуацията
Интересен факт е, че депутатът е записал във връзка с притежаваните от него коли , че са дял, а в графата за право на прилагане - контракт за наем. Автомобилите са Mercedes-и, BMW, Audi и Landrover-и, като всички посочени марки са разказани в множествено число, като се изключи BMW-то. Цената чартърен на всички тези коли е малко под 290 хиляди лв. .
Като източник това положение депутатът е показал " продажба на акции и дивиденти, както и продажба на дружествени дялове ". От парцелите най-значим е заявена къща с двор и обща повърхност от 917 квадратни метра. Спрямо предходната година, Пеевски наподобява по-беден в левове - с съвсем 2 млн. лв., по-беден е и в долари - с към 1,8 млн. $, само че е малко по-богат в евро - с към 90 хиляди евро. Като парцели обаче депутатът е напред - през предходната година беше заявил 2 жилището и 1 къща с двор.
За съпоставяне министър председателят Бойко Борисов е надалеч по-скромен в декларацията си. Той е отчел влог от 53 260 лв., която е от " заплата, обещетение за необработен отпуск и спестявания от предишни години ". Спрямо предходната годсина обаче това е прогрес - освен това двойно.
Президентът Румен Радев също наподобява малко по-напред с материала по отношение на 2016 година. За 2017 година той има 8000 лв. в наличност от заплата, по отношение на 4000 лв. в предходната си декларация и 14 600 лв. в банка. Радев има и кредитна карта с предел 10 000 лв., което беше заявил и предходната година. Също тогава беше заявил автомобил Citroen C5. За съпоставяне вицепрезидентът Илияна Йотова заявява 40 000 лв. в банка и 50 000 евро, също в банка, до момента в който брачният партньор ѝ Андрей Йотов е с малко над 500 000 лв. в банката, както и с малко над 100 000 евро. И Йотова, и Йотов показват като източник на тези приходи " заплата и възнаграждения, декларирани в предишни години ". Отделно Йотова има влагане от малко над 7000 лв. в Универсален пенсионен фонд (УПФ)
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е заявила една кола " Акура " на 10 години, която е записана на мъжа ѝ Митко Нинов. Социалистката е показала още няколко сметки в банката. В левове тя има малко над 67 000 лв., а в евро - 56 евро. Всъщност по-голямата част от парите са на името на мъжа й. Самата тя има 4000 лв. и 36 евро, до момента в който мъжът й е с 62 000 лв. и 20 евро.
Единствената благосъстоятелност, която " пазителят " на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров е заявил, е 75% дялово присъединяване в " Галерия Стил ООД ". Сидеров е съучастник там със Светлин Гугов, като отвори изложба през предходната година - на " Граф Игнатиев " 31, като самата изложба се споделя " Стил ".
Вицепремиерът Валери Симеонов е заявил малко над 156 000 лв., които са му налични от заплата, също така има влог от 21 000 лв., също от заплата. Дивидентите от " Скат " са му на стойност 95 000 лв..
Общо 148 са лицата, неподали или подали в отвън законоустановения период съответните заявления, като от тях 22-ма кметове, заместник-кметове, ръководители на общински препоръки и основни архитекти на общини и региони, а 69 лица са шефове и изпълнителни шефове на лечебни заведения за болнична помощ и други задължени по закона лица, споделят от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Декларациите засягат интервала от 1 януари до 31 юли 2018 година от лица, заемащи висши обществени длъжности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР