Малко над 23 хиляди лева ще бъде месечната заплата на

...
Малко над 23 хиляди лева ще бъде месечната заплата на
Коментари Харесай

Месечна заплата от над 23 хил. лв. за управителя на БНБ

Малко над 23 хиляди лв. ще бъде месечната заплата на шефа на Българска народна банка през 2023 година, съобщи БГНЕС, базирайки се на бюджета на централната банка за идната година.

Месечните хонорари на членовете на Управителния съвет за 2023 година се чака да бъдат, както следва: 23 036 лева за управителя; 19 745 лева за подуправителите и по 6582 лева за другите членове.

Месечните хонорари на чиновниците по групи се чака да доближат: за група „ управителен личен състав ” – 8840 лева.; за група „ експерти ” – 4093 лева.; за група „ поддържащ личен състав ” – 2229 лева

От Българска народна банка напомнят, че възнагражденията на чиновниците не може да са по-ниски от тези на чиновници със сходни функционалности в други банки.

Проведеното изследване на равнищата на възнагражденията в банките към 1 юли 2022 година демонстрира закъснение на възнагражденията на групата на ръководителите.

Максимално допустимото общо приблизително месечно заплащане на членовете на Управителния съвет на Българска народна банка изостава с 13.41% по отношение на достигнатите общи междинни месечни хонорари на ръководителите на банки в България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР