Малко над 20% от учителите в столицата са заявили желание

...
Малко над 20% от учителите в столицата са заявили желание
Коментари Харесай

Фандъкова: Малко над 20% от учителите в София искат да се ваксинират

Малко над 20% от учителите в столицата са декларирали предпочитание да се имунизират против COVID-19. Това стана ясно от изказването на кмета Йорданка Фандъкова. Тя изрази вяра, че броят на искащите да се ваксинират ще се усили.
Вчера стартира всеобщата имунизация на учителите и личния състав в учебните заведения в страната. Към този миг 162-ма преподаватели са били имунизирани. Изявилите предпочитание учители са малко над 5000.

Общо в 15 лечебни заведения и медицински центрове има кабинети за имунизиране. При нужда ще бъдат отворени още кабинети в столичните ДКЦ-та, изясни още столичният кмет.

" До момента в София град са получени 25 000 дози от имунизацията на Pfizer, а от Moderna - 4800. Към момента се раздават последните количества, които да обзет фаза две. В София се довършва и фаза едно. За момента съществени случаи няма. Апелирам към учителите прецизно да съблюдават самия график, който е основан, с цел да нямаме изпускане и празни дози ", съобщи шефът на столичното РЗИ Данчо Пенчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР